Міський голова Почаєва відмовився від апеляції щодо передачі лаври державі

Опубліковано:
26 Жовтня, 2024 о 11:08
повернення Почаївської Лаври державі
Почаївська лавра. Фото: з мережі.

Василь Бойко відмовився від апеляції щодо передачі лаври.

Нещодавно Tenews писав, що голова Тернопільської ОВА поскаржився в поліцію на мера Почаєва за прихильність до московського патріархату. Почаївська міська рада та УПЦ МП подали апеляційні скарги на рішення суду, який повернув державі комплекс будівель Свято-Духівського монастиря Свято-Успенської Почаївської лаври у Почаєві.



“У справі щодо скасування права власності на комплекс споруд Свято-Духівського монастиря, Почаївська міська рада подала апеляційну скаргу з причини того, що не вважає себе належним відповідачем у цій справі, оскільки попереднім рішенням господарського суду Тернопільської області від 14.08.2024 року, було скасовано державну реєстрацію права власності від 2004 року на об’єкти нерухомості, які ніколи не належали Почаївській міській раді.

Але враховуючи резонанс у засобах масової інформації, з метою уникнення маніпуляцій та перекручувань, міською радою 21.10.2024 року було подано заяву до Західного апеляційного господарського суду про відмову від апеляційної скарги”, – зазначають у міській раді.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бойко, #почаїв, #почаївська лавра
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: