Міський голова про ситуацію з новим ринком: переходити нікого не заставляємо

Опубліковано:
28 Квітня, 2015 о 20:39

Міський голова Сергій Надал таки прокоментував вимоги пікетувальників, які зібралися сьогодні під міською радою під час сесії. Після того як обурені тернополяни розійшлися скликав брифінг.

 



Чи не найбільше запитань виникло довкола ситуаціями із підприємцями, які зараз торгують по вул. Шептицького на проїжджій частині. Про вимоги пікетувальників можна прочитати тут.

 

– На сьогоднішній день у людей є альтернатива куди їм можна перейти. Ніхто заставляти працювати на новозбудованому критому ринку не буде. Сьогодні виступав керівник тернопільського ринку. Він запропонував 130 місць для торгівлі. Є маса ринків, які знаходяться поруч із вулицею Шептицького. Сьогодні вони платять в день 75 грн. за оренду місця. На тій території, яку їм пропонують, –  від 60 до 100 грн. в день. Але це вже критий ринок з туалетами, з приміщенням під лабораторію, – коментує Сергій Надал.

 

За словами міського голови безпідставними є твердження про те, що  раніше комунальний ринок стане приватним.

 

– Територія, на якій раніше знаходився комунальний ринок не підходив по санітарних нормах. Для того, щоб збудувати капітальний ринок потрібно було 17-18 млн. грн. Міський бюджет таких грошей не мав. За рік часу його збудували. Земля при цьому залишається у власності міста і за неї сплачується орендна плата. Так, його збудував приватний інвестор, але навіть якби його збудувала міська влада, безкоштовно там би місця для торгівлі ніхто не давав. Туди вкладені гроші, які потрібно повертати.

 

Чи підуть підприємці на поступки міській владі можна буде дізнатись уже завтра. О 7  ранку на ринку у них назначено рандеву із міськими владцями.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: