Міносвіти хоче змінити терміни початку нового навчального року

Опубліковано:
23 Травня, 2024 о 09:35

Коли розпочнеться навчальний рік у 2024 році. Міністерство освіти оголосило про нові терміни та пояснило причину змін. Ситуація з енергетикою в Україні залишається складною. У зв’язку з цим Міністерство освіти рекомендує розпочати навчальний рік раніше.

Про це повідомив міністр освіти України Оксен Лісовий на своїй офіційній сторінці у Facebook.



Раніше ми розповідали, чи вплине на відключення світла підвищення тарифів на електроенергію.

Міністр наголосив на необхідності відповідального споживання електроенергії і у зв’язку з цим — гнучкого графіка освітнього процесу, який буде адаптований до економного використання енергоресурсів.

Міністерство освіти вже надіслало відповідні рекомендації до вищих навчальних закладів, закладів професійної вищої освіти та професійно-технічної освіти.

Зокрема, міністерство рекомендує розпочати новий навчальний рік не у вересні, а у першій половині серпня. Також у теплі місяці року рекомендується зробити суботи робочими.

При цьому в міністерстві також рекомендують надавати перевагу очному навчанню, враховуючи при цьому безпекову ситуацію в регіоні та наявність у закладі укриттів.

За словами Лісового, невдовзі рекомендації щодо підготовки до нового навчального року отримають і школи.

“Енергетики відновлюють та посилюють нашу енергосистему 24/7. Завдання всіх інших – споживати відповідально та знаходити найбільш ефективні рішення у повсякденному житті”, – підсумував міністр.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: На пенсії
Теги: #навчальнйи рік
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Василь Тракало
09:43, 6 Червня, 2024

До професійного свята. Інтерв’ю з головою Тернопільської обласної організації НСЖУ Василем Тракалом

Блоги

ТОП новини тернопільщини: