Майже 100 млн грн податку на нерухоме майно надійшло до місцевих бюджетів Тернопільщини

Опубліковано:
22 Травня, 2024 о 22:00
Гроші
Гроші. Фото з мережі інтернет

З початку року власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Тернопілля 98 млн 819,4 тис. грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 10,7 млн грн більше, ніж у січні-квітні минулого року.

Основна сума сплаченого платежу припадає на власників нерухомості – юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад краю майже 67,7 млн грн податку на нерухоме майно.



Жителі області перерахували за нерухомість протягом чотирьох місяців цього року майже 31,2 млн грн цього платежу.

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад. Ставку податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

Сектор інформаційної взаємодії
Головного управління ДПС у Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нерухомість, #податок
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Василь Тракало
09:43, 6 Червня, 2024

До професійного свята. Інтерв’ю з головою Тернопільської обласної організації НСЖУ Василем Тракалом

Блоги

ТОП новини тернопільщини: