Майор ЗСУ Євген Степанов: у Тернопільській ОВА ветеранів ділять на «своїх» та «чужих»

Опубліковано:
1 Серпня, 2024 о 07:14
Майор ЗСУ Євген Степанов: у Тернопільській ОВА ветеранів ділять на «своїх» та «чужих»
Майор Степанов. Фото Тернополяни

Днями у Тернополі відбувся форум «Ветерани – шлях додому: спроможності громад у захисті прав та задоволенні потреб ветеранів».

До участі в заході долучилися народні депутати України, представники влади Тернопільщини, очільники та представники громад краю, ветерани та громадські активісти. Співорганізаторами форуму стала Тернопільська обласна профспілка УБД та військовослужбовців.



Про результати форуму та його вплив на ветеранську спільноту «Тернополянам» розповів очільник профспілки, майор ЗСУ Євген Степанов.

– Нам вдалося трохи «розрухати» органи виконавчої влади, щоб вони розуміли, що ветеранська політика – одна із найосновніших. Це пов’язано з тим, що основна маса свідомих українців вже має чи буде мати ветеранське посвідчення. Справа ветеранів – на першому місці, ми повинні все більше про це говорити, – наголосив Євген Степанов.

Також Євген Степанов розповів, як на ветеранську спільноту впливає відсутність очільника Тернопільської ОВА.

– Що стосується, наприклад, заступника голови ОВА Віктора Устенка, то він взагалі не розуміє ветеранську політику і декларує речі, які мені здаються навіть дещо ганебними. Це поділ ветеранів на «своїх» та «чужих». Окрім цього, навіть на форумі він сказав, що тільки 10 % ветеранів повернулися додому… І ті, хто першими стали на захист України, і ті, які пішли зараз, і ті, хто насильно був закинутий в автозак… Ви думаєте, що серед нас усіх, які пройдуть горнило війни, обстріли, авіацію, буде змінена думка один до одного?! – наголосив Євген Степанов.

Очільник Тернопільської обласної профспілки УБД та військовослужбовців також зазначив, що невідомо, скільки людей в Україну матимуть статус ветерана.

– Ми не можемо давати такі прогнози, бо не знаємо, коли завершиться війна. Зараз вона суттєво загострюється на деяких напрямках, йдуть щільні бої з використанням дронів, війна зміцнює свою специфіку. Прицільність попадання дронів набагато сильніша, аніж прицільність попадання артилерії, – підкреслив Євген Степанов.

Друга частина форуму «Ветерани – шлях додому» пройшла у форматі роботи в групах, які займалися обговоренням та спільною роботою за різними напрямками.

– На форумі було піднято низку питань. Можливо, якісь речі залишилися поза ширмою, але було справді «гаряче». Наші законотворці занотували чимало важливих аспектів, які потрібно підняти у стінах ВРУ. Говорили також про те, як суспільство має допомагати ветеранам і як змінюватися, – підсумував Євген Степанов.

Більше – у інтерв’ю «Тернополян».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #майор, #ОВА, #степанов
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: