Маленький секрет тернопільських господинь: ідеальне тісто для вареників та пельменів

Багатьох господинь хвилює питання, чому їхні вареники та пельмені розварюються під час варіння, втрачаючи апетитний вигляд та смак. Найчастіше причина криється у неправильно замішаному тісті.

Ідеальне тісто для вареників – це запорука успіху всієї страви. Воно має бути еластичним, тонким та слухняним у роботі. Правильно замішане тісто не потребує зайвого борошна під час ліплення, а вареники з нього виходять рівними, красивими та, головне, не розварюються.

Ілюстративне фото з мережі.

Інгредієнти:

Приготування:

Кількість борошна залежить від розміру яєць. Тому спочатку просійте 600 г борошна. Зробіть в борошні невелике заглиблення та додайте одну чайну ложку солі й розбийте яйця, легко перемішавши.

Вода має бути гарячою, але не окропом. Додайте в склянку олію та перемішайте. Якщо до тіста додати хоча б 0,5 ч. л. оцту, то воно буде ще більш еластичним.

Гарячу олійну суміш влийте до борошна і швидко замісіть тісто. За потреби можна скористатися тістомісом. За необхідності додаємо борошно, що залишилося.

Тісто потрібно вимішувати протягом хоча б десяти хвилин, після чого йому слід дати “відпочити”. За цей час його консистенція зміниться, стане еластичною. Тісто краще загорнути у харчову плівку або поліетиленовий пакет. Можна покласти в холодильник або залишити при кімнатній температурі.

Після цього тісто можна виліплювати та начиняти.

Якщо у вас ще залишилося тісто, покладіть залишки в морозильну камеру. Воно збереже свої властивості. Звичайно, розморожувати потрібно не в мікрохвильовій печі, а заздалегідь, на полиці в холодильнику. Також попередньо заморожені вареники та пельмені стають щільнішими і мають більше шансів не розваритися і не луснути при варінні.

Під час варіння варто слідкувати, аби тісто не торкалося стінок та дна. Для помішування краще використовувати шумівку.

Смачного!

Швидка допомога вдома — медичні сорти рослин

Останні новини: