Максимальна підтримка України: Конгрес США затвердив $60,8 млрд військової та економічної допомоги

Опубліковано:
20 Квітня, 2024 о 21:17
Конгрес США
Конгрес США

Палата Конгресу США у суботу, 20 квітня, проголосувала про виділення Україні 60,8 млрд доларів допомоги. Про це стало відомо з прямої трансляції з засідання Конгресу, пише Слово і діло.

Законопроєкт про допомогу Україні підтримала більшість конгресменів в Палаті представників (за схвалення проєкту проголосували  311 членів нижньої палати Конгресу США, проти висловились 112, ще 7 не голосували, а один утримався). Відтак понад 23 мільярди планують направити на заміщення американських запасів зброї. Крім цього виділять:



  • 13,8 млрд доларів на закупівлю новітніх систем озброєнь, оборонних товарів та оборонних послуг для подальшої передачі Україні,
  • 13,4 млрд доларів на заміну та ремонт переданого Україні озброєння, а також на програми навчання українських військових;
  • 7,85 мільярда доларів економічної допомоги у вигляді кредитних коштів.

Президент США має протягом 60 днів після набуття чинності законом укласти з урядом України угоду про повернення наданої економічної допомоги. Передбачається також можливість списання президентом половини від суми кредиту після 15 листопада 2024 року.

Варто відзначити, що усі поправки до законопроєкту про підтримку України були відхилені.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військова допомога, #допомога, #економічна допомога, #Палата Конгресу США, #підтримка, #США
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: