Луганчани розповіли про реалії, в яких їм приходиться виживати (Відео)

Опубліковано:
8 Лютого, 2016 о 21:53

На пропускному пішому пункті у Станиці Луганській довжелезні черги по обидва боки. Одні йдуть в окупований Луганськ, інші навпаки – звідти. Людям доводиться стояти по кілька годин. Для них тут розмістили пункт обігріву. Всі йдуть у своїх справах, але більшість по продукти. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

 



“Сало українське, молока, якщо буде, маргарин, масло – все, що дешевше. Подивіться, які там ціни скажені. Втричі дорожче. Пенсія 2400 рублів, а ціни у рази три–чотири дорожчі. Гривні я там не бачила”, – розповідає одна з місцевих жінок.

 

“Дуже бідкаємось, чекаємо, коли буде наша єдина Україна, це моє велике бажання. Сина вбили, ополченці прокляті, просто їм не сподобався. Боїмося розказувати, бо прийдуть, тут отак шепочемося”, – розповідає інша жінка.

 

На зупинці в рядочок автобуси, повезли тих, хто повертається в Луганськ. Останні дні наплив людей значно зріс. Прикордонники кажуть, через закриття пункту перетину в Зайцевому. Перевіряють кожну людину, окрім сумок та документів, ще й за спеціальною електронною базою.

 

За три місяці затримали зо 20 підозрілих людей, яких далі передали спецслужбам. За два роки війни дехто так нічого і не зрозумів. Проте одна з мешканок Віра переконує, багато людей із того боку таки отямились.

 

“Хочемо об’єднання, щоб була Україна. Цього хочуть багато в Луганську. Просто бояться говорити, а я не боюсь. Те що було – все знищили, всі мрії, всі майбутнє. У Луганську багато хто шкодує, навіть ті, хто підтримував це все”, – каже Віра.

 

Її донька, вчителька української мови втратила роботу, а вона врятувала бізнес, лише перевівши все на територію, підконтрольну Україні. Описати наскільки змінилось життя там словами не можуть, проте кажуть, Луганськ уже зовсім інший . “Те що зараз і те, що було, як кажуть у Одесі, дві великі різниці”, – додає Віра.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: