Лісівники та громади об’єдналися для збереження лісів України

Опубліковано:
15 Червня, 2024 о 14:02
ліс
Фото зі сторінки Подільського лісового офісу у Фейсбук

Ліси – це безцінне багатство України, яке потребує невпинної турботи та захисту. Державне підприємство “Ліси України” взяло на себе відповідальну місію зі збереження самосійних лісів та земель під лісорозведення, залучаючи до співпраці місцеві громади. Їхні спільні зусилля вже принесли вагомі результати. Про це повідомили на сторінці Подільського лісового офісу у Фейсбук.

Вагомі здобутки співпраці

“Відповідальні громади Буковини, Тернопільщини та Хмельниччини, які у рамках міжнародної програми «Forest Recovery» підтримали передачу ділянок ДП «Ліси України», уже відчули позитивні зміни. Адже лісівники навели на цих землях порядок, десь уже ростуть нові ліси, а на більш людних територіях облаштували сучасні рекреаційні зони”, зазначають у ДП “Ліси України”.

Лише з початку 2024 року до державного лісового фонду вдалося залучити 348 гектарів нових територій. Загалом у ході проєкту “Forest Recovery” громади передали лісівникам 381,7 гектара насаджень.



Проблемні питання

Проте не всі громади демонструють однакову відповідальність і турботу про ліси. Деякі органи місцевого самоврядування без вагомих причин відмовляють лісівникам у передачі земель або взагалі ігнорують їхні клопотання. Серед таких – Підгаєцька міська рада, Нараєвська сільська рада, Мельнице-Подільська селищна рада Тернопільської області та Смотрицька селищна рада Хмельницької області.

Приклад Маківської громади

Показовим є приклад майже 40 гектарів березово-соснового лісу на околицях Маківської громади Хмельниччини. Через бюрократичні перепони ця ділянка, висаджена у 2005 році, досі не передана лісівникам.

“Тут негайно потрібно проводити лісогосподарські заходи, робити розрідження насаджень. Адже через відсутність належного догляду молоді дерева починають всихати і обвалюватися”, наголошує головний лісничий філії.

Лісівники продовжують активну комунікацію з громадами, адже від їхньої підтримки залежить збереження лісового багатства України. Спільними зусиллями вдасться врятувати та примножити зелені скарби нашої держави.

Раніше ми писали про те, що біля Тернополя випробували на міцність мости.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Висадка лісів, #зберегти, #лісівники
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”
21:19, 18 Червня, 2024

Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: