Лікарі розповіли, як правильно обрати сонцезахисні окуляри: поради

Опубліковано:
24 Липня, 2024 о 18:10
Лікарі розповіли, як правильно обрати сонцезахисні окуляри: поради
Лікарі розповіли, як правильно обрати сонцезахисні окуляри

Часто люди обирають сонцезахисні окуляри як красивий аксесуар, забуваючи, що першосергова їхня фукнція – захищати очі він потрапляння сонячної радіації. То ж окуляри варто купувати лише такі, які мають захист від сонячного проміння.

Як правильно їх обрати  – розповіли фахівці Тернопільського обласного лабораторного центру контролю і профілактики хвороб:



«Сонячні окуляри зменшують шкідливий вплив сонця на очі. Сумлінні виробники наносять на всю продукцію маркування, що вказує на ступінь поглинання шкідливого випромінювання або категорію затемнення. Категорія 4 (UV 400) означає, що лінзи пропускають найменшу кількість світла, а 0 – найбільше. Найоптимальніший варіант – категорія 3: підходить для яскравої сонячної погоди, прогулянок містом. Важливо захищатися від UVA та від UVB випромінювань, тому стежте за тим, щоб виробник вказував, що скло в окулярах блокує ці типи променів», – кажуть медики.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Здоров'я, #лікарі, #окуляри
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: