Легенда мему з Тернополя “побацим-побацим” служить у 33-й ОМБр

Опубліковано:
26 Липня, 2024 о 08:11
Легенда мему з Тернополя “побацим-побацим” служить у 33-й ОМБр
Фото Тернопільський обласний ТЦК СП

Іван, родом з Тернополя, служить навідником самохідної установки M109L у 33-й Окремій Механізованій Бригаді. Відомий мем “Побацим-побацим” виник під час його допиту міліцією після Революції Гідності. Іван брав активну участь у протестах, і місцева міліція намагалася його затримати. Під час допиту він відповів на питання міліціонерів своєю знаменитою фразою, яка стала символом його стійкості та спротиву.

Про це повідомляє Тернопільський обласний ТЦК СП.



“«Побацим-побацим»
Або як легенда відомого мему служить у військах 33 Окрема Механізована Бригада .
Іван родом з Тернополя. У Бригаді займає посаду навідника самохідної установки M109L.
Про те, як став відомим з мему.
Після спроби президента-утікача януковича схилити державу на російський курс, він взяв участь у Революції Гідності. На той час усвідомив, що курс один – він цивілізований. Європейський. Як каже Іван, силовики, які намагалися витиснути майданівців з площі, мали тісні зв’язки по Україні. Про участь хлопця знали у районному відділку тернопільської – на той час – міліції. Як вернувся додому, силовики чекали слушної миті його затримати. Коли така трапилася – викликали на допит. Власне, саме там і народився відомий мем.
Працівники били тебе в міліції?
Побацим…
Я тобі питання задав.
Били!
Коли?
Коли?!
Ага
Так. Побацим коли…
Коли?
Коли. Побацим-побацим коли…
Про участь у російсько-українській війні.
У 2014 закінчив школу. А коли Івану врешті стало 18 – пішов воювати. В обороні держави брав участь у 2016-2019 роках. Повномасштабне вторгнення зустріло його у Польщі на заробітках. У травні 2022 вернувся, аби знову вступити на службу. 19-го святкував день народження, а двома днями після стояв у черзі до ТЦК. На полігоні вивчив нову систему і тепер у лавах 33 ОМБр вправно нею знищує росіян.
Побратими у батареї досі піджартовують і запитують, коли там вже перемога. З усмішкою відповідає: «Побацим-побацим», – але знову й знову наводить систему та робить постріл. Аби повернути тимчасово втрачене і здобути бажану – перемогу”, – йдеться у повідомленні.
Фото Тернопільський обласний ТЦК СП

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #історія, #ТЦК
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: