Квартирних злодіїв затримали правоохоронці Тернополя

Опубліковано:
10 Грудня, 2014 о 12:00

Золото, побутову техніку, рушники, плазмові телевізори та інші речі впродовж трьох місяців викрадали з помешкань тернополян двоє іногородніх громадян.

За словами начальника управління карного розшуку обласної міліції Степана Яцуха, правоохоронці з’ясували, що чоловіки обікрали десять квартир в Тернополі, одну в Бучачі, а також причетні до злочинів на Хмельниччині.



– Працівники міліції затримали двох чоловіків. 30-річний уродженець Алчевська Луганської області разом зі співжителькою та її родиною прибули до Тернополя через події на Донбасі. 36-річний мешканець Дніпрорудного Запорізької області разом із співжителькою так само знайшли притулок у нашому місті. Проживали обидві родини в одному з гуртожитків у Білій Тернопільського району.

 

На гроші, зароблені на крадіжках, чоловіки купили два автомобілі, щоб легше було перевозити награбоване. Готувалися до роботи ретельно. Вони з вечора дізнавалися, чи дома мешканці квартир, і лише тоді йшли на злочин. Все робили вночі і обирали, як правило, спальні масиви Тернополя – Східний, Новий Світ та центральну частину міста.

 

Один із злочинців, каже старший слідчий Тернопільського міськвідділу міліції Наталія Климик, уже шість разів відбував покарання в місцях позбавлення волі за крадіжки.

 

– У квартири чоловіки проникали, віджимаючи металопластикові вікна. Як правило вони грабували перші поверхи, але були проникнення і через балкони, де знімали скло або відкривали двері.

 

Злочинці забирали гроші та ювелірні вироби. Якщо ж такого не було, чоловіки брали побутову техніку, яку здавали в ломбарди Тернополя та інших міст. В одну з квартир зловмисники проникнули через підвал, пробивши панель санвузла. Проте, там спрацювала сигналізація і їм вдалося втекти.

 

Через деякий час правоохоронці затримали підозрюваних. Мешканця Алчевська впіймали у Тернополі, а його напарника знайшли на батьківщині у Запорізькій області, куди він поїхав, аби заховати награбоване.

Відомості про подію внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною третьою статті 185 ККУ (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому).

Правоохоронці запевняють, що це один з небагатьох випадків, коли вдалося не лише затримати квартирних крадіїв, а й вилучити у них майже все викрадене майно.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #крадіжка, #міліція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: