Крах процесу атестації поліції: хто винен та причини виникнення

Опубліковано:
9 Червня, 2016 о 12:13

У понеділок, 6 червня 2016р., в Українському кризовому медіа-центрі відбулася прес-конференція «Крах процесу атестації поліції: хто винен та причини виникнення» за участі громадських активістів, членів комісій з атестації співробітників МВС. Активісти «Автомайдану», ГО «Народний тил» та Комбат.уа повідомили про вихід з процесу атестації поліції у зв’язку з кардинальною зміною на гірше механізму проведення атестації та захопленням контролю над процесом з боку міністерства.

 



Як відомо, атестація співробітників МВС почалася наприкінці минулого року з Києва та Київської області. Після Києва атестація пройшла в Хмельницькому, Рівному, Луцьку, Миколаєві та Одесі, після чого механізм атестації був видозмінений і вже за новою процедурою відбувся серед керівного складу працівників поліції в Черкасах, Житомирі, Вінниці, Херсоні та Чернігові.

 

«Процес проведення атестації співробітників МВС зазнав суттєвих змін після атестування в Одесі. Так, якщо раніше організацією процесу повністю займалася незалежна рекрутингова агенція, то зараз їздити по регіонах та відбирати громадські організації почали радники міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його кадровий департамент.

 

Тобто, представники МВС самі обирають “громадськість”, яка буде їх атестувати – в результаті такого відбору місця незалежних ГО зайняли “кишенькові” активісти. Більше того, радники міністра зараз, в обов’язковому порядку, є головами комісій, окрім того кількісна більшість комісії також на стороні старої системи, тобто, під час засідання комісій представники МВС мають вирішальний голос, що сприяє розбалансуванню комісій на їхню користь, а не громадськості.» – повідомив активіст ВГО «Автомайдан» Євген Голубенко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: