Смачні та корисні рибні котлети: простий рецепт для вашого столу.
Рибні котлети – це саме те, що вам потрібно, аби урізноманітнити свій раціон і додати в нього більше корисних речовин. Риба – це дієтичний продукт, багатий на мінерали та вітаміни. Також це джерело білку, не гірше від м’яса. Сьогодні ми покажемо вам, як легко і швидко приготувати смачні рибні котлети, які стануть чудовим доповненням до будь-якого обіду або вечері.
Перегляньте також:
- Токан: смачна класика української кухні
- Обід без клопоту всього за півгодини: пухкі ліниві вареники з сиром і картоплею
Інгредієнти:
Філе будь-якої білої риби (минтай, тріска, судак) – 600 гр.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Хліб білий – 2 скибки
Молоко – 50 мл
Яйце куряче – 1 шт.
Часник – 2-3 зубчики
Сіль, перець чорний мелений – за смаком
Панірувальні сухарі – для обвалювання
Рослинна олія – для смаження
Приготування:
Рибне філе помийте, обсушіть паперовими рушниками та наріжте невеликими шматочками. Цибулю та моркву очистіть і дрібно наріжте. Хліб замочіть у молоці до розм’якшення.
Пропустіть через м’ясорубку рибу, цибулю, моркву, замочений хліб, часник. Додайте яйце, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте фарш руками. Для більш пікантного смаку додайте в фарш дрібно нарізану зелень. Для більш соковитих котлет додайте в фарш трохи вершків або сметани.
Вологими руками сформуйте котлети бажаної форми. Обваляйте котлети в панірувальних сухарях. Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте котлети з обох боків до золотистої скоринки. Котлети можна не тільки смажити, але й запікати в духовці.
Готові рибні котлети можна подавати з картопляним пюре, рисом, гречкою або овочевим гарніром.
Смачного!
Рецепти борщової заправки для швидкого приготування: смачна заготовка на зиму