Коротко і зрозуміло про освітню реформу

Опубліковано:
6 Вересня, 2016

Головне – то математика. Її треба всім і завжди. Хоча б зарплату порахувати. Чи податки… нє, податки нє, то заскладно. Може площу кімнати треба колись порахувати? Та колись ще можна було (не всім, правда), при комуністах, бо кімнати були прямокутні. А зараз – хто зна що.

 

Писати-читати теж треба вміти. А шо там зара писати? Наслухався російських серіалів і цитуєш вінегретом у фейсбуці, або фкантактє. А Ви знаєте яким словами переписуються наші діти? Короткий словничок: “как?” – як в Тебе справи; “спс” – дякую. Ви думаєте я видумую? На жаль ні.

 

Літературу треба? Так! “Як умру то поховайте” чи як там далі? А, взагалі то, ну його в пень ту літературу. Читати талмуди “мертвих білих”, як в одному фільмі виражалася мати чорношкірої дитини-наркомана.

 

Фізика, хімія, біологія – то нікому не потрібне і складне, і взагалі про шо воно? Що за фокуси вони там показують ті вчителі з якимось колбами, тягарцями і баночками з органами? Магія якась. То не пригодиться.

 

Англійську треба. Дуже треба. Тому всіх у спеціалізовану школу. А краще всі школи спеціалізувати. І садочки. І репетиторів. По два. Не важливо, що вони там алфавіту не знають і навіть не уявляють у десятому класі, що латинська “u” – це еквівалент кириличної “у”, а не “и”. Не всі? Звичайно ж не всі, але багато, дуже багато.

 

Музика, малювання, трудове навчання, фізкультура – це теж не потрібно. Нікому! Благо, що вчителі там не вимагають ніяких знань, як то фізики чи хіміки. Тому ці предмети такі несерйозні і особливої шкоди діткам не зроблять. Про них не говориться.

 

ЧИТАЙТЕ ВСІ БЛОГИ ОЛЕГА ЗАВАДСЬКОГО

 

Хлопчикам треба математику, а дівчаткам не обов’язково. А нащо їм та математика? Вони ж нічого не рахують. Вони повинні зупу варити, в той час як їхні чоловіки сушать голову над універсальною формулою всесвіту.

 

В кінцевому підсумку треба залишити в школі тільки один предмет – математику. Але для хлопців. Дівчата можуть до школи не ходити. І ще одне – найняти всім репетиторів з англійської.

 

Тоді все буде практично і справедливо. Звільниться купа шкільних приміщень. Їх поважні люди, еліта, через складні (математичні, напевне) схеми перетворять на базари із наляпаними всіма кольорами і написаними з граматичними помилками брезентовими зморщеними вивісками. Всі вчителі, котрі викладали різний непотріб, перекваліфікуються на репетиторів англійської. А це підйом і розквіт педуніверситету! Математиків вистачить, адже дівчатам цей предмет не потрібен, то ж більша половина учнів випадає.

 

І всім буде добре. Всі будуть вчити тільки те, що пригодиться. Через зменшення кількості шкіл у рази чиновники зможуть за рахунок бюджетних коштів міняти вікна у тих школах, що залишилися, без участі батьків. А вчителі отримають “престижну” спеціальність репетитора англійської і зможуть накінець класно заробляти.

 

Олег Завадський

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: