З нагоди 475-ї річниці першої писемної згадки про Тернопіль Укрпошта випустила спеціальні конверти, присвячені Тернопільщині і художню марку із зображенням пам’ятника Соломії Крушельницькій. Конверти і марки урочисто погасили штемпелем, який спеціально виготовили до цієї події. Спецпогашення – подія, яку давно чекали філателісти. «Ми довго думали і радились, яку постать зобразити на марці і вирішали, що Соломія Крушельницька – особистість, яка прославила Тернопільщину на весь світ», – каже голова обласної організації Асоціації філателістів України, почесний філателіст Валерій Матвеєв.

 



Крім цього, сьогодні відбулося масове відправлення листівок із краєвидами Тернополя у міста 34-ох країн світу. Загальна відстань, яку подолають конверти, рівна відстані від Землі до Місяця.

 

 

Також можуть порадіти нумізмати. Національний банк України випустив спеціальні срібні та нейзильбертові (сплав міді, нікелю і цинку) монети, присвячені місту Тернополю. Тираж 10-ти гривневих моне – 2 тисячі, 5-тигривневих, відповідно, – 35 тисяч штук. На монеті зображено панораму сучасного Тернополя, герб міста,  портрет Яна Тарновського, а також давній Тернопільський  замок. Монети вже в обігу і користуються шаленим попитом. Їх можна придбати в управлінні Національного банку України.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: