«Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі

Опубліковано:
16 Травня, 2024 о 16:13
Посівна
Посівна на Тернопільщині.

«Контінентал Фармерз Груп» закінчила посадку картоплі та завершила посів ярих культур на своїх полях. Загалом частка всіх ярих у посівній структурі Компанії на 2024 рік сягнула 94 тис. га.

Найбільші площі засіяли соєю — 46,68 тис. га — і кукурудзою — 28,83 тис. га. Соняшник у «Контінентал» займає цьогоріч 13 тис. га, цукровий буряк — 3,26 тис. га, а картопля — 1,8 тис. га.



«Цьогорічна посівна особлива передусім погодними умовами, адже тепло настало дуже рано. Вже наприкінці березня ґрунт був нетипово добре прогрітий і достатньо вологий. Тому на початку квітня ми вже мали належну стиглість ґрунту та оптимальні умови для початку посівної кампанії, і це, мабуть, уперше західноукраїнські регіони змогли стартувати з весняним посівом швидше, ніж більш східні, — коментує Костянтин Шитюк, операційний директор “Контінентал Фармерз Груп”. — Зі свого боку за рахунок якісної підготовки до сезону, ще до настання похолодань і дощів ми змогли забезпечити дуже високу продуктивність робіт і належну якість посіву, тому тимчасове погіршення погоди посеред посівної не вплинуло на темп кампанії. Загалом усі заплановані площі ми засіяли в агрономічно оптимальні терміни, завершували посівну соєю та посадкою чипсової картоплі».

Зараз у «Контінентал» оцінюють розвиток ярих культур як добрий і очікують планової густоти сходів. На ранніх перших посівах, зокрема — цукрового буряку, не зважаючи на погіршення погодних умов в середині квітня, зауважують високу польову схожість та гарну дружність сходів. Наразі перед виробничим напрямком Компанії стоїть головне завдання — якісно виконати захист й догляд культур та реалізувати закладений під час посіву потенціал.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Контінентал, #посівна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”
14:37, 25 Червня, 2024

Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: