Конфузи на Тернопільщині: не могли потрапити в приміщення, бо загубили ключ

Опубліковано:
25 Жовтня, 2015 о 12:02

25 жовтня на Тернопільщині виявився плідним оскільки триває голосування. Багато цікавих подій трапилось починаючи ще з 8 години ранку.

 



Так, в Лановецькому районні в с. Вишгородок, серед перших порушень на виборах зафіксовано недостатню кількість виборчих скриньок, видача бюлетенів без пред’явлення виборцями необхідного документа, відсутність на бюлетені номеру територіального виборчого округу на виборах депутатів до Тернопільської обласної ради.

 

Повідомляє ОПОРА

 

У селі Вишгородок Лановецького районну Тернопільської області голова дільничної виборчої комісії загубила ключі, двері довелось вибити, після повідомлення територіальній виборчій комісії, дільниця відкрилась із невеликим запізненням.

 

На ДВК №610931 с. Мишковичі Тернопільського району на бюлетенях, призначених для голосування за місцем перебування, не було вказано номеру ТВО з виборів депутатів до відповідної обласної ради, у ч. 10 ст. 75 ЗУ «Про місцеві вибори» зазначено, що при прийнятті бюлетенів«Визначений рішенням дільничної виборчої комісії член дільничної виборчої комісії за необхідності проставляє на кожному виборчому бюлетені у визначеному місці номер виборчої дільниці, інший визначений рішенням дільничної виборчої комісії член дільничної виборчої комісії перераховує отримані виборчі бюлетені для кожних місцевих виборів окремо та для кожного виборчого округу, перевіряючи відповідність номерів (позначень) виборчого округу, до якого належить виборча дільниця, що отримала виборчі бюлетені».

 

У с. Малий Раковець Збаразького району, на дільниці №610387 (мала дільниця) у приміщенні для голосування наявна тільки одна стаціонарна виборча скринька та одна переносна. В цьому випадку є ознаки порушення ст.76 ЗУ «Про місцеві вибори» в якій вказано що«мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня – не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика – не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок».

 

0 Ternopil 25.10.2015

 

 

Ще одним із зафіксованих порушень на сільських ДВК Тернопільської області є видача членами дільничних комісій бюлетенів для голосування виборцям, які не пред’являли потрібного документа (паспорта). Такі випадки були зафіксовані на ДВК № 610319 села Торське Заліщицького району, після зауваження спостерігача такі дії були припиненні. У ДВК №6101111 села Пищатинці Борщівського району крім аналогічних випадків також були поодинокі факти голосування поза межами кабінки. Спостерігач ОПОРИ зафіксував дані випадки та звернувся у міліцію.

 

Варто зазначити що ч.2 ст.3 ЗУ «Про місцеві вибори» вказує, що  «документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є: 1) паспорт громадянина України; 2) тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України)».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: