Конфлікт у школі: Ображена жінка надавала стусанів кривднику свого сина

Опубліковано:
1 Грудня, 2015 о 11:43

Мабуть саме так і подумала мама одного із учнів школи села Глибочок, що на Борщівщині, коли той розповів їй про конфлікт з учнем із іншого класу. Не вникнувши у суть неприязних стосункім між дітьми, не вияснивши обставин, не поговоривши із вчителями  ображена жінка серед білого дня прибігла до школи і надавала стусанів кривднику свого сина. Як результат, восьмикласник Віктор Міщенко отримав втовчення лівої скроменевої ділянки голови, рану лівої вушної раковини, закриту травму шийного відділу хребта.

  



Про ці травми поліцію повідомили з лікарні, куди за допомогою звернулися родичі Віктора. Та ще більший подив викликає та обставина, що під час побиття дитини, у класі були присутні завуч і ще одна вчителька, які не зупинили жінку. Про це нам у листі написала бабуся Віктора Міщенка – Ганна Літвіщенко. «Люба К. принизила мого онука перед усім класом, нанесла йому побої на очах у вчителів і дітей. Начальник відділу освіти Р. Красовський пообіцяв розібратися у цій ситуації. Я хочу справедливого покарання для усіх, тому й прошу вашої допомоги!».

 

То що ж такого сталося між дітьми, що мама одного з них вирішила у такий сосіб покарати чужу дитину? З листа бабусі випливає – нічого особливого. У Люби К. теж є син, на рік молодший від Віті. Він, за словами Ганни Літвіщенко, часто ображав її молодшого онука Анатолія: вимагав гроші, грозився його побити. Вітя підійшов до кривдника і попередив, що мовляв не зачіпай Толіка, бо за нього є кому вступитися. Невідомо, що там вдома розповів син Люби К., але жінка вирішила взяти ситуацію у свої руки і діяти. Таке намагання провчити чужу дитину не розібравшись у причинах конфлікту,  обернулось відкриттям кримінальної справи проти жінки, яка тепер відповідатиме за свій вчинок.

 

– Щодо дій жінки,  правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 ККУ – «легкі тілесні ушкодження», – прокоментував ситуацію начальник Борщівського відділення поліції Чортківського відділу головного управління поліції в Тернопільській області Володимир Горб`як. – Наші працівники провели опитування дітей в присутності батьків, які підтвердили факт побиття їхнього однокласника і те, що саме тоді у класі був завуч. Про те, що із загальноосвітньої школи у селі Глибочок для надання медичної допомоги доставили 14-річного школяра, поліцейських повідомили із районної лікарні. Для з’ясування обставин, за яких була травмована дитина, в медичний заклад терміново виїхала слідчо-оперативна група Борщівського відділення поліції. Правоохоронці встановили, що закрита травма шийного відділу хребта, гематоми шиї та лівої скроневої ділянки голови і садна лівої вушної раковини – наслідки «виховного впливу» на школяра дорослого, а саме  матері одного з його однокласників.

 

У деяких інтернет-виданнях є посилання на розповіді Люби К., яка каже, що зовсім нікого не била, а лише спробувала поговорити з Віталієм, який часто погрожував її синові і часто жалівся вдома на старшокласника. Їй це набридло і ось вона прийшла розібратися.

 

Директор школи села Глибочок, категорично відмовилась давати коментар з цього приводу, сказала лише, що їй дуже неприємна ситуація, що сталася у їхній школі. Жінка настільки хвилювалась, що навіть відмовилася назвати своє ім`я та прізвище. Звісно, підстави для хвилювань є, адже за словами начальника відділу освіти Р. Красовського у школі хотіли зам`яти конфлікт.

 

– Факт побиття мамою чужої дитини справді мав місце, – розповів начальник відділу освіти Борщівської РДА Ростислав Красовський. – Десятеро дітей, які були присутніми в класі під час інциденту в присутності психолога і батьків  написали пояснення, що бачили, як доросла жінка наносила удари Міщенку Віктору. А діти збрехати не можуть. Одна дівчинка так і написала: «мама учня з усієї сили вдарила долонею Вітю в ліве вухо». Отже все не так, як намагається показати жінка, яка стверджує, що зовсім не била хлопчика, лише «трохи потягала його за вушко». У класі були присутні завуч і вчитель.  Інша вчителька, яка випадково йшла коридором і стала свідком таких подій, звернула увагу педагогів на те, що вони не протидіяли такому вчинкові, не зупинили жінку, а просто спостерігали. Тому наказом нашого відділу цим вчителям оголошено догани, в тому числі  і директору школи за незадовільну виховну роботу. Завуча переведено у рядові педагоги, від іншої вчительки забрали класне керівництво.

 

З такими діями районного начальства від освіти категорично не погоджується наша дописувачка – бабуся потерпілого хлопчика, вимагаючи суворішого покарання для педагогів – звільнення з роботи. Ростислав Красовський каже, що діє в рамках закону, радився з цього приводу з юристами. Оскільки такий факт мав місце вперше у школі, то покарання для педагогів вибрали саме таке.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: