Коли за справу беруться благодійники

Опубліковано:
29 Квітня, 2016 о 08:23

У Борщеві реалізовано громадський проект із капітального ремонту дитячого відділення  районної лікарні. За фінансової підтримки Канадської Міжнародної благодійної організації «Челіс» у партнерстві із благодійним фондом «Світ дітей» вдалося відкрити повністю відремонтоване приміщення, яке уже незабаром прийме своїх перших пацієнтів. Ремонтні роботи тривали всього п`ять місяців.

 



Такі приємні події нечасто трапляються у нашому житті. Особливо сьогодні, коли довкола стільки бід і негативу. Типове відділення дитячої лікарні на 30 ліжок збудували ще у 1967 році, а до того часу маленьких пацієнтів доводилось лікувати у терапевтичному відділі. Сьогодні, як каже завідувач відділенням Микола Ткачук, завдяки турботі і фінансовій підтримці благодійників, дитяче відділення стало схожим на казку. Світлі, просторі палати і кабінети, на стінах коридору – дитячі малюнки юних художників Борщівської школи мистецтв, велика ігрова кімната з іграшками – все створює позитивний настрій. Звичайно, попереду ще багато чого доведеться вдосконалювати, але найголовніше уже зроблено.

 

Минулого року, як розповів головний лікар Борщівської комунальної лікарні Олег Прокопович, до них у гості завітав представник благодійної організації «Челіс» в Україні пан Ренді Сполдінг.  Разом із заслуженим  працівником соціальної сфери України, організатором та координатором громадського проекту в районі Іваном Дудуком вони оглянули приміщення дитячого відділу і запропонували свою допомогу. До загальної справи вирішено було залучити і місцевих підприємців, які з радістю відгукнулися на таку пропозицію і допомагали хто чим міг. Тому цей проект і має назву «громадський», бо участь у відбудові брали усією громадою.  Разом із канадськими благодійниками свою фінансову підтримку запропонували генеральний директор ТОВ «Кнауф Гіпс Скала» Ігор Балафін, управляючий ТзОВ «Перейми» Кім Нільсен Габа, директор ТОВ «Бурдяківський спецкар’єр» Володимир Джос. Підрядником і виконавцем будівельних робіт виступило ТОВ «Домрембуд» на чолі із керівником Романом Домітраком. Канадська благодійна організація «Челіс» виділила 628 тис.грн. на ці цілі, ТОВ «Кнауф Гіпс Скала» – 37 тис.грн., ТзОВ «Перейми» – 9 тис.грн, також було використано 18 тис.грн із коштів районного бюджету.

 – Приємно бачити плоди своєї праці, хочу подякувати усій борщівській громаді за єднання та взаємодопомогу, – зазначила у своєму виступі голова Тернопільського благодійного фонду «Світ дітей» Любов Цицик. – Мені дуже приємно працювати разом із нашими багаторічними партнерами – Канадською Міжнародною благодійною організацією «Челіс». Ці люди показують на весь світ, як треба працювати у сфері милосердя і допомоги потребуючим. Приємно, що у вашій громаді є такі люди як Іван Дудук, з яким ми уже співпрацюємо 12 років. Його робота є волонтерською, однак досить відчутною для тих, кому вона конче потрібна. Минулого року нам вдалося відкрити сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям у рамках співпраці нашого фонду і міжнародної організації «Челіс». І теж завдяки сприянню пана Івана Дудука. Тож найперше хочу висловити йому щиру подяку за ініціативу і роботу на результат.

 

В урочистостях також взяли участь представники Канадської Міжнародної благодійної організації «Челіс»: Філіп Ндунгу – міжнародний аудитор, Ренді Сполдінг – міжнародний менеджер в Україні та Гаїті, Меріен Маккіннон – старша міжнародний менеджер для усіх проектів «Челіс», а також численний колектив лікарів дитячого відділу на чолі із завідувачем Миколою Ткачуком.

 

– Хочу висловити подякувати Міжнародному фонду «Челіс» та  пані Любові Цицик за 12-річну співпрацю на благо нашої громади, – сказав координатор проекту у Борщівському районі Іван Дудук. – Адже сьогоднішня подія – це лише частина нашої великої роботи. 15 років тому «Челіс» прийшов у доміки 116 дітей нашого району, які потребують допомоги і підтримки. А вцілому фонд опікується потребами 2000 дітей з усієї області.  Разом із цією благодійною міжнародною організацією ми вдосконалювались і розвивались. І у 2004 році партнером «Челіс» у Тернопільській області став благодійний фонд  «Світ дітей» на чолі із Любою Цицик. Тоді наша співпраця набула нового змісту, пані Любов вдихнула у неї нове життя і нові ідеї. Дещо нам уже вдалося зробити, але маємо багато планів і на майбутнє. «Світ дітей» – це благодійна недержавна організація, у якої багатьом представникам влади варто було б повчитися чіткості, системи організації праці, порядку і дисципліни.

 

Ренді Сполдінг, міжнародний менеджер фонду «Челіс» в Україні та Гаїті наголосив, що у Канаді проживає велика діаспора українців. Саме вони діляться своїми коштами із фондом. Але неправильно буде думати, що то люди із великими статками. Навпаки, українці Канади – мають середньостатистичні заробітки, але у них великі жертовні серця і бажання долучитися до справи благодійності.

 

Колектив лікарні урочисто вручив благодійникам подяки і подарунки, зі словами вдячності до меценатів звернулися представники владних структур міста і району.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: