Коли стріляють гармати, музи не мовчать (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Опубліковано:
8 Листопада, 2014 о 20:49

Виставку “Мистецтво під час війни” відкрили у суботу, 8 листопада, у краєзнавчому музеї. В експозиції – роботи Миколи Мамчура та учнів художньої студії Picasso, а також світлини, зроблені у зоні АТО. На відкритті також свої пісні виконував тернопільський бард  Олександр Марченко та збирали пожертви на потреби АТО.

 



–  Мистецтво в усіх його проявах є, чи принаймні, має бути тим генератором, що заряджає та спонукає до дії, – каже співорганізатор виставки, представниця Самооборони Майдану Тернопільщини Олена Моргун . – Ми не військові, але готові воювати художнім чином. Культурна війна повинна відбуватись. Адже всі художники, так само як і всі, хто займає активну громадянську позицію і допомагає військовим, роблять величезний вклад в одне ціле, в нашу державу. Мистецтво під час війни стає зброєю. Не явною, але сильною. Воно необхідне, щоб підтримати дух, заспокоїти, вилікувати душу, додати впевненості: ми переможемо! Українці — нація творча, значить у нас є майбутнє. Сучасні події стануть історією і ще будуть зафіксовані в творах мистецтва, а сьогодні мистецтво допомагає втримати рівновагу і вірити, що все в нас буде добре.

 

Виставка буде діяти до 18 листопада.

 



 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: