З 14 жовтня в «Перемозі» прийматимуть анкети на службу в нову поліцію. Потім кандидатів перевірятимуть, тестуватимуть і вчитимуть. Тим часом з 7 листопада всіх міліціонерів краю звільнять з роботи. До речі, ДАІ діятиме на території області до кінця 2016 р.

Реформування міліції відбуватиметься в декілька етапів. Найперший крок – це набір в патрульну поліцію, який розпочнеться 14 жовтня, повідомив начальник обласної міліції Олександр Богомол.



 

  • Ми розробили схему покриття тих територій, які буде обслуговувати патрульна поліція, – каже головний міліціонер області. Це наразі Тернопіль та Тернопільський район.  Фінансово перекрити іншу частину області буде дуже важко, бо потрібні кошти для навчання людей, облаштування, закупівлю спецзасобів.

 

Від 14 жовтня протягом трьох тижнів в українському домі «Перемога» прийматимуть анкети кандидатів в патрульні поліцейські. Дані кандидатів перевірятимуть на відповідність передбаченим вимогам.

 

  • Кандидати також перевірятимуться і щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності, на предмет стосунку до корупції та у відповідності до законодавства щодо очищення влади, – пояснив Олександр Богомол.  

 

Перевірятимуть також і моральну стійкість та фізичні можливості майбутніх поліцейських. Кандидати проходитимуть психодіагностичний тест і особисту співбесіду.

 

  • Після цього буде відібрано 200-250 кандидатів, – повідомив Олександр Богомол. – Наразі ми працюємо над тим, аби забезпечити можливість їхнього навчання на базі тернопільських вузів. Підготовка триватиме 2-3 місяці, і з Нового року, максимум з лютого, вони почнуть працювати.

 

Наразі вирішують питання щодо матеріального забезпечення, в т.ч. і технічним устаткуванням,  спецзасобами відеофіксації та спецпрограми керування нарядами.

 

  • Інший процес – реформування органів внутрішніх справ, – каже очільник тернопільської міліції. – Всі міліціонери, починаючи з мене і закінчуючи навіть тими, хто день-два тому приступив до роботи, від 7 листопада звільнені з органів. Після призначення головного поліцейського країни, призначать керівників в областях. І він вже укладатиме та підписуватиме контракти з іншими співробітниками.

 

 

В новій службі, на думку Олександра Богомола, буде більшість діючих працівників міліції. Бо не варто втрачати цінні кадри, які держава навчала у вузах, стажувала. Ці люди, вважає головний міліціонер краю, мають працювати у новій поліції. Йдеться про експертів, слідчих.

  • В окремих напрямках проводитимуться конкурси і набиратимемо людей, – каже Олександр Богомол. – Все робитимемо поступово, аби не допустити кримінального колапсу. Моє основне завдання – втримати спеціалістів і позбавитись людей, які недостойні працювати в новій поліції.

Зараз у міліції Тернопільщини – 2500 атестованих працівників. Неможливо одночасно перевірити всіх. Тому є потреба в допомозі громади, активістів, журналістів, каже Олександр Богомол.  

 

 

Вимоги до кандидатів у поліцейські:

Вік 21-35 рр.

Українське громадянство

Знання української мови (бажане знання англійської)

Повна загальна або вища освіта

Посвідчення водія категорії «В»

Відсутність судимості

Фізичне здоров’я. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: