“Кашкетники” з Тернопільщини шокували відомих на всю країну столичних лікарів (Відео)

Опубліковано:
5 Червня, 2016 о 20:23
Лікарі проекту «Я соромлюсь свого тіла» (СТБ) об’їздили всю країну, аби зробити людей здоровішими та привернути їхню увагу до проблем організму, необхідності своєчасно звернення та профілактики хвороб. Але те, що столичні медики побачили і почули у селі Стінки Бучацького району, просто жахнуло їх.

 

Йдеться про релігійну громаду, яких називають «кашкетниками», амішами. Ці люди живуть без світла і газу, відмовляються від елементарних благ цивілізації, а більшість з них лікарів ніколи й не бачили. Медики-телевізійники були здивовані почутим – в сім’ях там по 10-18 дітей, чоловіки не палять і не вживають алкоголь і все життя важко працюють, аби прогодувати родину. Тим часом обов’язками жінки є доглядати за дітьми, поратися на городі і по господарству і…народжувати. Коли ж в родині хтось занедужає лікуються народними методами і покладаються на Бога.



 

Коли ж у Стінки приїхала знімальна група проекту і розгорнула польовий шпиталь, ведучим довелося буквально виловлювати відлюдкуватих селян – люди розбігалися хто-куди як тільки бачили невідомих гостей з камерами. Більшість амішів на пропозицію здати аналізи та безкоштовно обстежитись відмовлялися і говорили, що вони здорові. Вони з недовірою віднеслися до медиків і втікали на свої подвір’я.

 

Та деяких з них таки вдалося переконати. Про людей, побут, традиції, а головне – стан здоров’я яких жахнув медиків проекту, показали у вчорашньому випуску «Я соромлюсь свого тіла». «Каштетники» наважилися розповісти про свої проблеми та хвороби, окремі з яких відверто ошелешили лікарів. Про це дивіться у фінальному випуску сезону програми від 02.06.2016 (з 12-ої хвилини), пишуть “Тернополяни”.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: