Кабачкові човники з сиром, помідорами та зеленню: смак літа без зайвих клопотів!

Якщо вам вже набридли звичайні смажені кабачки, пропонуємо вам приготувати кабачкові “човники” – це ідеальний варіант для тих, хто цінує свіжий смак, простоту приготування та користь для здоров’я. Навіть з бюджетних і скромних інгредієнтів, можна приготувати елегантну страву.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Інгредієнти:

Приготування:

Кабачки ретельно помийте. Якщо вони дуже молоді та шкірка тонка, чистити їх не потрібно. Розріжте кожен кабачок уздовж навпіл. Чайною ложкою обережно вийміть м’якоть з насінням, залишаючи стінки товщиною приблизно 0.5-1 см. У вас вийдуть такі собі “човники”. Саму м’якоть кабачка не викидайте! Наріжте її дрібними кубиками – вона піде в начинку.

Дрібно наріжте цибулю та часник. Помідори наріжте невеликими кубиками. Розігрійте 1-2 ст. л. олії на пательні. Обсмажте цибулю до м’якості. Додайте часник і готуйте ще 1 хвилину до появи аромату. Висипте нарізану м’якоть кабачків на пательню до цибулі та часнику. Готуйте 5-7 хвилин, помішуючи, доки м’якоть не стане м’якою і не випарується зайва рідина. Додайте нарізані помідори. Тушкуйте все разом ще 3-5 хвилин, доки помідори не пустять сік і начинка трохи не загусне. Зніміть начинку з вогню. Дрібно наріжте свіжу зелень і додайте її до начинки. Посоліть, поперчіть за смаком і добре перемішайте.

 

Духовку розігрійте до 180°C. Деко для випікання злегка змастіть олією або застеліть пергаментним папером. Викладіть кабачкові “човники” на деко. Трохи посоліть їх всередині. Рівномірно розподіліть підготовлену овочеву начинку всередині кожного “човника”. Твердий сир натріть на крупній тертці. Рясно посипте сиром кожен “човник” зверху. За бажанням, можна трохи присипати панірувальними сухарями поверх сиру для золотистої скоринки.

Випікайте в розігрітій духовці 20-30 хвилин, або доки кабачки не стануть м’якими, а сир не розплавиться і не зарум’яниться. Час випікання залежить від розміру та товщини кабачків.

Готові кабачкові “човники” дістаньте з духовки. Дайте їм трохи охолонути (5 хвилин).

Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню. Подавайте теплими як самостійну страву або як гарнір до м’яса.

Ця страва – це справжній вибух літнього смаку та аромату, що не вимагає від вас надмірних зусиль. Спробуйте, і ви побачите, як просто можна приготувати щось особливе з буденних продуктів!

Останні новини: