Галина Кіт
Галина Кіт

Журналістка, кореспондентка, оглядачка новин

Історія військового камуфляжу

Опубліковано:
30 Травня, 2024 о 08:15
Військові
Збройні сили України.

Сьогодні камуфляжна форма в Україні одна з найзатребуваніших. В країні ж війна… Однак мало хто задумується звідки ж бере початок “камуфляж”. А він має доволі цікаву історію, і ми зараз про неї розповімо.

Усе завдяки французам

Якщо ми звикли вважати Париж столицею моди, то появу камуфляжу ми теж завдячуємо французам. У 1914 році  камуфляж зʼявився на світ завдяки французьким художникам Люсьєну-Віктору Гіраному де Севі, Ежену Корбеному і  Луї Гіньо. Під час Першої світової війни кількість військової техніки значно зросла. Це означало, що їх можна було легше виявляти — не лише тому, що вони були громіздкими, а й тому, що приблизно в той же час широко використовували аерофотографування. А камуфляж міг зберегти зброю французької армії в секреті. Відтак в той час зʼявилися художники, яких називали камуфлерами. Вони наносили візерунок на сітки та тканини, які стали брезентом і уніформою. До кінця війни в бригаді камуфлеристів входили три тисячі художників.



Під час Другої світової війни нацистська Німеччина широко використовувала камуфляж, особливо підрозділи СС. Для вермахту було розроблено понад 30 видів різного камуфляжу, деякі з яких досі використовуються в сучасній німецькій армії. З 1960-х років розпочався активний розвиток камуфляжу. Проте цей еволюційний процес не створив універсального камуфляжу, оскільки кожна тканина і забарвлення призначені для використання в певних умовах.

Військові
Збройні сили України.

Форма має кілька функцій

Обирати військову форму потрібно з точки практичності. Знайти можна тут https://krossovka.com.ua/voennaya-forma/. Військова форма має виконувати три основні функції:

Вона має захищати

Перш ніж захищати територію, військовий має бути захищений міцним одягом. Ось тому військова форма має бути “стійкою” до різних ситуацій та воєнних викликів. Зокрема, такі як снаряди, вибухи, токсичні хімікати та гази, екстремальні умови та радіація.

Вона має бути функціональною

Військовий, проходячи службу, виконує різноманітні завдання. Щоб допомогти їм виконувати їх швидко, ефективно та з мінімальними витратами енергії, експерти розробили військову форму з високоякісної тканини, яка має характеристики, що перевершують звичайний одяг, адаптована до поставлених завдань, до районів операцій та клімату.

Вона має мати приналежність

Призначення військової форми – ідентифікувати бійців. На полях битв ми можемо зустріти солдатів, які не входять до складу офіційної армії. Крім того, вони також допомагають відрізнити дружніх солдатів від ворожих.

Обирайте правильне взуття

Вибір правильного тактичного черевика – це не тільки те, як вони виглядають, але й те, як почуваються ноги після довгого виснажливого дня. Берцы мають бути зручними та комфортними. Якщо ваше взуття надто тісне, ви отримаєте пухирі, зазнаєте надмірного навантаження на суглоби та сухожилля та ризикуєте захворіти підошовним фасціїтом. Тому, обираючи тактичне взуття вони мають мати хорошу повітропроникність, гнучку та стійку підошву, а ще бути довговічними.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #камуфляж
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: