Інтенсивні переговори Зеленського: нові перспективи для України

Опубліковано:
12 Жовтня, 2024 о 19:50
Інтенсивні переговори Зеленського: нові перспективи для України
Володимир Зеленський.

10 жовтня став переломним днем у дипломатичних зусиллях України. Президент Володимир Зеленський провів серію високорівневих зустрічей з лідерами ключових країн, презентувавши детальний План перемоги та обговоривши перспективи подальшої підтримки України.

Партнерам було представлено План перемоги, який, за словами Зеленського, «покликаний створити правильні умови, щоб завершити війну у справедливий спосіб». Окремі пункти плану будуть опрацьовані разом із союзниками України.



Під час зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером та Генеральним секретарем НАТО Кіром Рютте було підтверджено непохитну підтримку України на шляху до євроатлантичної інтеграції. Обговорили також військове посилення України та якомога швидше виконання рішень Вашингтонського саміту НАТО й узгодили подальший напрямок.

Переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном зосередилися на ситуаціюї на полі бою і тих речах, що можуть посилити українські позиції та убезпечити цілу Європу. Було досягнуто домовленості спільне виробництво зброї на рівні міністрів оборони. Така співпраця не лише зміцнить Україну, а й сприятиме створенню потужного європейського оборонного комплексу.

Надзвичайно продуктивною стала зустріч Володимира Зеленського із Джорджією Мелоні. Вона була присвячена детальному розгляду усіх аспектів Плану перемоги. Президент також обговорив із Мелоні новий безпековий пакет для України.

Пан президент висловив щиру подяку усім партнерам за надану допомогу і підтримку. Україна ставить за мету позбавити агресора здатності продовжувати військові дії та створити умови для переходу до конструктивного діалогу. Неможна допустити замороження конфлікту.

Евеліна Дзюбановська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #Володимир Зеленський, #переговори, #політьика
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: