В Іркутську відбувається грандіозна кулінарна революція. Місцеві, рідкісні страви, характерні для кожного народу, дуже швидко замінюються глобальними, позбавленими найменшої індивідуальності продуктами.
Перегляньте також:
- Як потрапити в екіпаж танка “Leopard”
- Керівник будівельної компанії «Креатор-Буд» Ігор Гуда взяв участь у Західноукраїнському бізнес-форумі
Але ж недарма кажуть: що німцеві добре, то китайцеві смерть. І навпаки. Тепер радісна новина: На ринку «Новий» за адресою вул.Радянська 58, відкрився відділ з продажу собачого м’яса і приправ для приготування цього делікатесу. На ринку справжній ажіотаж, китайці, корейці готові годинами стояти в чергах, щоб купити заповітне м’ясо.
Ідея продавати собаче м’ясо народилася в голові власниці ринку Тетяни Казакової, яка переймає найкраще. Зараз ведуться переговори з розплідниками собак в Іркутську для щоденних поставок свіжого собачого м’яса. Адже насправді собаки нічим не відрізняються від інших звірів, яких ми щодня вживаємо в їжу.
Приміром, ті ж самі корови, які володіють приємними людському оку рисами. Адже не дарма це тварина в Індії вважається священним, однак при цьому вся Європа їсть яловичину і не соромиться цього факту. Познайомитися з традиційними стравами різних країн можна. Для цього вам буде потрібно віза в Чехію, Францію чи Китай.
Для любителів хорошої, ніжною, ароматною собачатини приведу в’єтнамський рецепт «Ароматного м’яса в меду»:
Собака повинна бути молодою, здоровою, мускулистої і не жирною. Її тушку треба ретельно обробити, видаливши весь підшкірний і внутрішній жир, який гірчить і віддає милом. Потім тушку розділити на порції, і проварити в солоній соді не менше 20 хвилин. Потім видалити жир, що залишився і промити м’ясо холодною водой.На дно чавунного казанка (вока) об’ємом 3-3,5 літра налити 150 г негустого меду. Поставити на сильний вогонь і вилити туди ж склянку води і півсклянки свіжовичавленого соку одного лимона і одного апельсина. Ретельно перемішуючи вийшов сироп, довести його до кипіння і заповнити вок 2 кг собачих реберець з м’ясом і / або лапок, порубаних на порції 10-12 см. Вилити туди ж 150 мл соєвого або оливкової олії, закрити кришкою, довести до кипіння і варити на сильному вогні 10-15 хвилин. Після цього вогонь зменшити, всипати одну чайну ложку меленого мускатного горіха, стільки ж меленого імбиру і чверть ложки меленого червоного (в крайньому випадку, оранжевого) шафрану. Потім все тушішь протягом двох годин на дуже повільному вогні, додаючи, при необхідності, воду. За півгодини до повної готовності додати 4-5 столових ложок тиск часнику і сіль. Можна також внести разом зі спеціями перетертий в дрібний пил зелений листовий чай, приблизно чайну ложку. Страва подається на стіл гарячим. Смачного! Якщо Вас, звичайно, не нудить …