Гусятинська громада прощається з загиблим воїном Іваном Мусялом

Опубліковано:
30 Червня, 2024 о 20:02
Іван Мусял
Іван Мусял, фото зі сторінки Гусятинської селищної територіальної громади у Фейсбук

Гусятинська селищна територіальна громада переживає тяжку втрату. 25 червня 2024 року поблизу Семенівки на Чернігівщині загинув їхній земляк, 39-річний солдат Іван Володимирович Мусял. Громада об’єдналася, щоб гідно вшанувати пам’ять захисника та підтримати його родину в цей скорботний час. Про це повідомляють на сторінці громади у Фейсбук.

Життя, віддане за Україну

Іван Мусял, уродженець села Васильків Кривеньківського старостинського округу, став до лав Збройних сил України у вересні 2022 року. Він служив інспектором прикордонної служби та водієм у відділенні вогневої підтримки. Колеги згадують його як відданого воїна, який чітко та самовіддано виконував поставлені завдання, щоб його рідні та близькі були у безпеці, щоб усі ми жили під мирним небом у вільній державі.



Остання дорога додому

30 червня 2024 року Гусятинська громада зустрічала тіло загиблого воїна. Похоронний кортеж проїхав через села Постолівка, Городниця, Личківці, а також селище Гусятин. Мешканці вишикувалися живим коридором, тримаючи лампадки та стаючи на коліна, щоб віддати останню шану герою.

Молитва за загиблого

У центрі Гусятина, біля пам’ятника Незалежності, відбувся молебень за душу Івана Мусяла. Священники та громада об’єдналися у спільній молитві, висловлюючи вдячність за його жертву та просячи про вічний спокій його душі.

Прощання з героєм

Парастас за військовослужбовцем відбувся 30 червня о 20:00. Основна церемонія прощання запланована на 1 липня 2024 року о 10:00 у селі Васильків, біля рідного дому Івана. Громада закликає всіх прийти та віддати шану воїну.

У повідомленні громади звучать слова, які відображають глибину втрати:

“У скорботі та молитві низько схиляємо голови, вшановуючи пам’ять вірного сина України. Важко усвідомлювати, що знову втрачаємо найкращих”.

Ці слова нагадують про високу ціну, яку платять захисники України за свободу та незалежність країни.

Раніше ми писали про те, що загинув сорокарічний захисник України Петро Кривий з Васильківців на Тернопільщині.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Гусятинська громада, #загиблий, #Іван Мусял, #прощання
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: