Хто «замовив» Віталія Ващенка – поки невідомо

Опубліковано:
21 Червня, 2016 о 19:53

Бити, якими, можливо, на смерть забили активіста, – на експертизі. Як і понад три десятка карток мобільних операторів та 21 мобільний телефон. У поліції сподіваються, результати допоможуть вивести на слід замовника вбивства, – пише 20 хвилин.

 



Ряд експертиз проводять наразі у справі вбивства активіста і депутата кременецької міськради Віталія Ващенка.

 

Нагадаємо, двоє невідомих осіб нанесли тілесні ушкодження 48-річному Віталію Ващенку  26 травня близько 23 години. Чоловік за три години помер в реанімаційному відділенні лікарні.  На експертизу доправили 4 дерев’яні бити, які вилучили в автомобілі організатора злочину. За її результатами стане відомо, чи були вони знаряддям вбивства.

 

Експерти в даний момент працюють і з 21 мобільним телефоном та понад 30-ти карточками різних мобільних операторів. Ці речі також виявили у машині організатора нападу на активіста.

 

– Трьох осіб, яких підозрюють у вбивстві активіста, затримали, всі вони мешканці Кривого рогу, – нагадав начальник сектору комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Ще одного – кримчанина, – оголошено в міжнародний розшук. Організатора затримали у Тернополі – на станції технічного обслуговування. Ще двох – у Кривому розі.  

 

У поліції припускають, що організатор приїздив до Тернополя, аби отримати оплату за зроблену роботу. В його машині знайшли близько 30 тис грн. Ще 10 – в його супутниці. Кажуть, чоловік дав їй гроші на дрібні видатки.

 

– В результаті обшуку автомобіля вилучили чимало речей, які можуть бути причетними до скоєння злочину, – каже Сергій Крета. – В тому числі і 4 дерев’яних бити, які можуть бути знаряддям вбивства. Все направили на експертизу. Результати будуть до місяця часу.  

 

Трьох затриманих підозрюваних арештували на два місяці. Замовника вбивства поки не знайшли.  Поліція розглядає кілька версій вбивства активіста. Основна – його громадська та політична діяльність.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: