Грізна зброя на захисті України: артилерійська система CEASAR у ЗСУ

Опубліковано:
23 Вересня, 2024 о 14:20
Артилерійська система CEASAR у ЗСУ
Цезар. Фото відділу зв’язків з громадськістю Оперативного командування “Захід”.

Артилерія, особовий склад, важка броньована техніка, розрахунки БПЛА, піхота – на північних кордонах усі готові до будь-яких дій ворога на будь-якій ділянці.

Особливий страх в окупантів та неабияке захоплення в особового складу Сил оборони України викликають артилеристи. Особливо, з підрозділів, які оснащені французькими самохідними артилерійськими установками CEASAR.



Це справді військова техніка нового покоління. Артилерійською частиною установки є гармата калібром 155 мм і довжиною ствола у 52 калібри. Гармата може використовувати весь асортимент 155-мм снарядів НАТО, з касетними включно. Максимальна відстань вогню –  42 км. Штатний боєкомплект 18 снарядів. Швидкострільність – 6 пострілів на хвилину. Система управління вогнем FAST-Hit автоматизована з прив’язкою до GPS. Вага САУ – 18,5 т. Установка здатна розвивати швидкість до 100 км/год.

А як оцінюють CEASAR українські військовослужбовці?

“Машина нова, воювати на ній комфортно, – каже командир гармати Олександр. – Наш підрозділ злагоджений, хлопці дружні, 45 секунд, і гармата готова до бою! Головне – прив’зка до місцевості. Потім вводяться координати ворожої цілі, донаводимося, постріл і…”.

Кожен вибух снаряда захисників України перетворює окупантів на молекули. І успішні результати знищення кожної ворожої цілі це підтверджують!

Водій Олег зазначив, що CEASAR створена для ефективної роботи в умовах бездоріжжя та за будь-яких погодних умов, здатна самостійно долати інженерні перепони на своєму шляху:

“Вона швидка і  маневрена: з неї можна миттєво відстрілятися по противнику і так само швидко залишити місце базування”.

Командир підрозділу САУ CEASAR з позивним “Козак” додає:

“Велика вдячність закордонним партнерам за навчання, за створені умови підготовки, за досвід… Ми вже не перший рік на війні, тому й із ними поділилися власним досвідом, який для них став справжній відкриттям. Щоденно вдосконалюємо свої практичні навички, проводимо заняття з усім особовим складом, а також індивідуально. Особливо – з командирами гармат”.

А на завершення розмови додав:

“Ми знаходимося в районі очікування на Півночі України. Щоб знищити будь-якого ворога, гармат у нас достатньо! Тому ми готові нести демократію та свободу слова туди, де їх ніколи не було!”, – повідомляє відділ зв’язків з громадськістю Оперативного командування “Захід”.

Артилерійська система CEASAR у ЗСУ Артилерійська система CEASAR у ЗСУ

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #CEASAR, #зсу
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: