Храму на Тернопіллі щонайменше 220 років (ФОТО)

Опубліковано:
11 Листопада, 2014 о 10:00

 

10 листопада Свята Православна Церква вщановує пам’ять великої подвижниці християнства святої великомучениці Параскеви-П’ятниці. Батьки святої особливо шанували день страждань Господніх — п’ятницю, тому і назвали дочку, яка народилася цього дня, Параскевою, що в перекладі з грецької і означає – П’ятниця.
          
На честь святої мучениці освячено чимало храмів в Україні та в усьому православному світі. Одним із таких є храм св. вмч. Параскеви-П’ятниці с. Доброводи Збаразького району. Цього року древній храм відзначає свій ювілей – 220 ту річницю з дня освячення престолу.
               



          

         

          

     
10 листопада 2014 року, у день пам’яті святої мучениці Параскеви, на запрошення настоятеля храму, голови відділу з духовного виховання в місцях позбавлення волі прот. Володимира Бориса, високопреосвященнійший архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький очолив святкову Божественну літургію з нагоди ювілею та престольного свята.

        
При вході до храму урочисто із караваєм свого архіпастиря зустріли молоді прихожани зодягені в український однострій.
              

        

        

          

          
За Богослужінням Його Високопреосвященству співслужили: настоятель храму прот. Володимир Борис, благочинний Збаразького району прот. Іоан Лесик, прот. Михаїл Найко, прот. Мирослав Ожибко та запрошене духовенство Збаразького та Кременецького районів.

          
Під час запричасного, з благословення архієпископа Нестора, із повчальним словом до присутніх парафіян звернувся свящ. Юрій Борис, клірик Петро-Павлівського храму на Берківцях м. Києва.
                 

      

           

        

          
У день престольного свята храм був наповений великою кількістю прихожан та жителів села. Багато хто із присутніх прийняли таїство Сповіді та причастилися Святих Тіла і Крові Господньої. Серед численних причасників було багато дітей та молоді.
         
Після заамвонної молитви до прихожан із повчальним словом звернувся владика Нестор. У слові повчання вископреосвященнійший владика розповів про благочестиве життя та мученицьку кончину святої Параскеви-П’ятниці.
               

       

        

           

          
З нагоди храмового свята архієпископ Нестор відзначив парафію храму св. вмч. Параскеви-П’ятниці с. Доброводи Збаразького району Благословенною грамотою.

         
Після відпусту було відслужено водосвятний молебень у каплиці, що знаходиться поруч із храмом. По завершенні Богослужіння архієпископ Нестор окропив усіх присутніх освяченою водою.
     
Прес-служба Тернопільської єпархії 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нестор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПЦ КП, #храм
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: