Храмове свято в Раковці на Збаражчині (ФОТО)

Опубліковано:
9 Листопада, 2014 о 19:43

 

По всьому світу чимало храмів освячено на честь Божої Матері. Особливо багато із них знаходиться в Україні. Неодноразово Пресвята Богородиця показувала своє заступництво, являючись людям чи зціляючи важкохворих, котрі із щирістю зверталися до неї.
        
4 листопада 2014 року, Свята Православна Церква вшановує Казанську ікону Пресвятої Богородиці. На запрошення прот. Андрія Гумена високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький відвідав із архіпастирським візитом с. Раковець Збаразького району.
                



      

        

      

         

          
З нагоди престольного свята високопреосвященнійший владика очолив святкову Божественну літургію у місцевому храмі на честь Казанської ікони Божої Матері.

       
Його Високопреосвященству співслужили: настоятель храму прот. Андрій Гумен, Вишнівецький благочинний прот. Святослав Швець та запрошене духовенство Збаражчини.
              

       

        

           

          
Перед початком Богослужіння архієпископ Нестор звершив чин оновлення храму (до престольного празнику у храмі було оновлено внутрішні розписи).

       
З нагоди свята, незважаючи на будній день, храм був наповнений великою кількістю прихожан та жителів села.
         
Після заамвонної молитви високопреосвященнійший владика привітав усіх присутніх із святом та відзначив благословенними грамотами найбільш активних парафіян.
               

       

            

       

      
По завершенні Богослужіння відбувся обхід довкола храму під час якого читалося Святе Євангеліє, а присутніх окроплювалося освяченою водою. В кінці обходу владика Нестор виголосив молитви в дні неспокою та нашестя ворогів на Державу та Вітчизну нашу та за єдність Української Церкви.

Прес-служба Тернопільської єпархії 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: