Глава УГКЦ вшанував ювілей Тернопільсько-Зборівського архиєпископа та митрополита

Опубліковано:
3 Серпня, 2024 о 14:02

2 серпня 2024 року митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк відзначав 75-річний ювілей. З нагоди цієї визначної дати Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав вшанував владику патріаршою грамотою, відзначаючи його вагомий внесок у розвиток церкви та служіння вірним. Про це повідомляють на сайті Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.



Визнання заслуг митрополита Василія Семенюка

Патріарша грамота, надана Блаженнішим Святославом, підкреслює значущість діяльності митрополита Василія Семенюка для Української Греко-Католицької Церкви. У документі зазначається:

“Особисто та від імені Синоду Єпископів нашої Церкви вітаємо Вас із 75-річчям і дякуємо Богові за дар Вашого життя”.

грамота

Життєвий шлях та духовне служіння

Грамота акцентує увагу на багаторічному служінні митрополита Василія.

“Із приємністю споглядаючи на Ваші прожиті роки, бачимо велику ревність для Божої слави та любов до Батьківщини і рідного народу”, – йдеться в документі.

Ці слова підкреслюють не лише духовну, але й патріотичну складову діяльності владики, особливо важливу в часи випробувань для Церкви та країни.

Особливо відзначається роль митрополита у поширенні віри:

“У важкі часи підпілля нашої Церкви і донині Ви, уповаючи на покров Пресвятої Богородиці, вірно служите людям, несучи їм вічне Слово життя, кормлячи їх небесною поживою – святими Тілом і Кров’ю нашого Господа Ісуса Христа – для поширення Царства Божого тут, на землі”.

Побажання та благословення на майбутнє

Завершується грамота словами подяки та благословення:

“Прохаючи в Бога, щоб Він і надалі Вас провадив, складаємо Вам сердечну подяку та висловлюємо визнання і похвалу”.

Блаженніший Святослав також побажав владиці Василію “ясних Божих благословень, допомоги Святого Духа в усіх Ваших починаннях на славу Божу та для добра нашої Церкви – на многії і благії літа!”

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Блаженніший Святослав, #митрополит Василій Семенюк, #патріарша грамота, #Тернопільсько-Зборівська архиєпархія, #УГКЦ, #ювілей
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: