Марія Дубас
Марія Дубас

Журналістка, редакторка стрічки новин

Гаманці тернополян худнуть: овочі стали золотом

Огірки та помідори — лідирують за вартістю.

Опубліковано:
27 Жовтня, 2024 о 18:15
Ціни ростуть
Фото з мережі.

Ціни ростуть. Тернополянам все тяжче дозволити собі базові овочі: картоплю, цибулю, огірки і томати. Їх вартість помітно зросла в другій половині жовтня.

Ціни ростуть
Фото з мережі.

За останніми даними Міністерства фінансів, вартість молодої картоплі зросла до 29,43 грн за кілограм, що зробило цей базовий продукт менш доступним.



Ціни на цибулю також піднялись: біла тепер коштує 31,90 грн за кілограм. Деякі сорти ще  доступні за відносно низькими цінами: жовта цибуля коштує 14,55 грн за кіло, а синя — 27,15 грн за кілограм.

Найбільше шокує нова ціна на огірки. Ціна на стандартні огірки зросла до 89,29 грн за кілограм, тоді як гладкі коштують ще дорожче – 99,90 грн за кіло. Колючі огірки можна знайти по 89,90 грн за кілограм, а короткоплідні сорти коштують 99,00 грн за кіло.

Особливо різко зросла ціна на помідори: рожеві томати наразі продаються за ціною 99,90 грн за кілограм, а червоні коштують 94,96 грн за кіло, що ускладнює вибір на місцевих ринках.

Є декілька пояснень такого різкого зростання цін. Ключову роль відіграють сезонні коливання, особливо в міру завершення збирання врожаю певних овочів та скорочення складських запасів. На доступність овочів на ринку також впливають логістичні перешкоди пов’язані з війною.

Поки температура за вікном падає — ціни ростуть й надалі. Це призведе до скорочення поставок свіжих овочів і підвищення витрат на вирощування в теплицях.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Hyser
Теги: #підняли ціни, #ціни, #ціни в магазинах, #ціни на продукти
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: