В Україні відзначається агресивність вірусу грипу типу А Н1N1, що на відміну від інших вірусів здатен провокувати важкі вірусні пневмонії, що і є часто причиною летальності. Про це повідомили у прес-службі МОЗ України.

 



Особливо небезпечним грип є для представників груп ризику – це діти до 5 років (особливо – діти до 2 років), вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на діабет, хворі на хронічні серцево-судинні захворювання, хворі на хронічні захворювання легенів, люди з іншими тяжкими хронічними захворюваннями. Також сюди належать професійні групи ризику – медичні працівники, вчителі й вихователі, продавці, водії громадського транспорту, усі, хто працює в багатолюдних місцях.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Тернопільщині уже зафіксовано 20 випадків свинячого грипу

 

У разі появи небезпечних симптомів – значне підвищення температури тіла, головний біль, біль у м’язах, біль у горлі, кашель, нежить, закладання носа – представники груп ризику мають обов’язково звернутися до лікувального закладу, пройти обстеження та при необхідності отримати лікування протягом двох діб з часу появи симптомів грипу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: