Городок, що в Заліщицькому районі, складе конкуренцію Анталії

Опубліковано:
17 Липня, 2015 о 22:37

Нещодавно в Городку, що в Заліщицькому районі, відбулася презентація однойменного спортивно-оздоровчого комплексу. Провів її інвестор, уродженець села Іван Марущак. Він був професійним футболістом, а згодом тренував сам, а також був у тренерських штабах футбольних клубів, зокрема сімферопольської «Таврії», «Олком» (Мелітополь), «Княжа» (Щасливе) та інших.

 



Має нащ земляк за плечима чималий досвід. Крім роботи з відомими командами, Іван Петрович постійно підтримує розвиток дитячо-юнацького футболу, часто організовує турніри юних спортсменів. Зокрема, у травні цього року був проведений у Городку «Кубок Івана Марущака». У змаганнях взяли участь команди юних футболістів із Синькова, Зозулинців, Дунева, Литячого, Новосілки, Городка та Василева Заставнівського району Буковини. Чимало вихованців ДЮСШ, а також талановитих футболістів із району, завдяки йому продовжили кар’єру у професійних командах.

 

Тепер Іван Марущак проживає у Києві, але його постійно кличе до себе мала батьківщина – Городок. У нього виникла ідея спорудження тут спортивно-оздоровчого комплексу. Адже більшість команд проводять підготовчі збори до сезону далеко за межами України, зокрема у Туреччині. Але й у нас є гарні місця, де можна при відповідній базі вести необхідну підготовку. Кліматичні умови будь-якої пори року дозволяють це робити.

 

Цей проект знайшов підтримку не лише в сільського голови Михайла Росяка та депутатів сільської ради, але й керівництва району. Він передбачає спорудження стадіону, тренувальних полів, готелю із спа-центром та басейном. Також є план благоустрою прилеглої території. Крім підготовки команд, на цій базі буде організовано заняття юних футболістів у дитячій академії. Орієнтований термін завершення усіх робіт – 2018 рік. Отже, при вирішенні всіх організаційних питань та проведенні будівельних робіт уже через три роки – до 600-річчя Городка – спортивно-оздоровчий комплекс може бути уведений в дію. Крім відповідних відрахувань до місцевого бюджету він забезпечить людей роботою – планується створення 75-80 робочих місць. Є підтримка з боку Федерації футболу України та керівництва Прем’єр-ліги. Отже Городок через декілька років може стати не менш відомим центром підготовки команд, аніж київська Конча-Заспа чи турецька Анталія. Світлини споруд, які планують тут звести, а також навколишньої території, вражають масштабністю, архітектурними рішеннями та дизайном.

 

Іван Марущак уже цьогоріч вирішив на існуючій базі в Синькові та Городку організувати дві дитячо-юнацьких команди для участі в першості України серед колективів відповідної вікової категорії, а також місцеву команду «Агро», яка візьме участь у розіграші Кубка України серед аматорських колективів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: