Світові економічні санкції, певно, вже призвели до того, що в місті «розкопали» старовинну рецептуру випікання хлібу із суміші борошна та березової кори. В Барнаулі розпочали випікати хліб із борошна та кори берести.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
В Барнаулі, як і в інших містах Російської Федерації, продовольча ситуація останнім часом аж ніяк не поліпшується. В зв’язку з цим дуже доречеим виявився старовмнний рецепт випічки хліба з застосуванням кори дерев. Про це “Патріоти України” довідалися з публікації “Ленты.ру”
Щоправда, як і все в РФ, дану ідею презентують як найвище благо для людей, адже за словами співзасновника компанії, що виготовляє таку печеню, «береста для людини – відмінний природний антисептик і імуномодулятор».
Місцевий пекар, що взяв ідею у розробку та втілив її у життя, замінивши кору берести її екстрактом, також наголосив на користі такої рецептури та її позитивному впливі на пористість структури тіста, що випікається. Втім, згідно історичним свідченням, барнаульські вчені-медики ще у далекому 1811 році хлібом із кори берези рятували городян від голоду.
Тож зайвих пояснень ситуація, що склалася наразі, не потребує. Нагадаємо, що в Москві по супермаркетам вже йде штовханина за картоплею. Так що в Барнаулі поновлювати випічку з берести “сам Кремль велів”.
Ольга Смирнова