19 листопада, відбулась  перша сесія нового, сьомого скликання районної ради. Сесія була установчою, тож саме на ній було обрано голову та заступника, але про це згодом.

 



   Із 41 депутата на сесію з’явились усі.З вступним словом виступила Ольга Іванівна Мельник – голова ТВК. За підсумком виборів, що відбулись 25 жовтня в Зборівську районну раду потрапило  14 представників “Батьківщини”, 11 від “Блоку Петра Порошенка”, 7 від “Свободи”, 4 від “Громадянської позиції”, 3 представники від “УКРОПу” та 2 людей від “Української галицької партії”. 19 депутатів минулого, шостого скликання, знову увійшли в раду.

 

Наймолодшим депутатом, з 1995 року народження є  голова “УКРОПу” Василь Николишин. Крім того до депутатського складу увійшло 34  чоловіка та 7 жінок.

 

   Таким чином 19 листопада 2015 року вступило в свою дію  сьоме скликання  Зборівської районної ради.

 

Після вручення депутатам тимчасових посвідчень було обрано президію і розпочато роботу установчої сесії. Парацій Олександр Зіновійович запропонував доповнення до виборчого процесу з обрання голови районної ради, ним було запропоновано  заборону  мобільних тлефонів у кабінці, визнання правильними  позначки і плюс, і  хрестик та недопущення ручок не синього кольору. Однак його одразу ж не  підтримав Ігор Богданович, точніше навіть два, керівник “Всеукраїнського об’єднання “Свобода”” та голова райдержадміністрації та й весь депутатський склад. Після чого  у трибуни опинився Михайло Пінь, депутат обласної ради, керівник “Батьківщини” у Зборівському районі, він звернувся до присутніх з провокаційним повідомленням, про змову, роздачу ручок для голосування Яворським Ігорем Богдановичем, завершив промову  згадками про Небесну сотню, і як її , ніби то, зраджують у цьому залі.

 

Однак сесія продовжила роботу за планом. Було обрано секретаріат районної ради, до якого увійшли: Корнак Людмила(БЮТ),Дерех Оксана (БПП),Гарматюк Олександр (Свобода).
Для проведення виборів голови районної ради обрали лічильну комісію в складі 5 – ти осіб.
Після прийняття порядку денного нарешті стали відомі кандидати на посаду голови, ними стали Олександр Парацій ( Батьківщина) та  Богдан Максимів (Блок Петра Порошенка). За результатом виборів новим головою районної ради став Богдан Іванович Максимів, набравши 25 голосів. На що обурились вже вищезгаданий Михайло Пінь, а також голова лічильної комісії, до слова також представник “Батьківщини”. 

На місце заступника  кандидатурою став Леонід Васильович Олійник, член ВО “Свобода”. Із 39 депутатів за нього віддало голос 24, 7 були проти, а 8 бюлетнів виявились недійсними.
Таким чином передбачення не справдились, з більшістю у районній ради  “Батьківщина” таки не  зайняла   омріяного місця.Не можливо не помітити, що   партії згрупувались, і утворили деюро фракцію, до якої не увійшла “Батьківщина”.

Кумендний збіг, однак новообрані голова і заступник колеги – вчителі географії.
Богдан Іванович та Леонід Васильович  склали присягу і ступили до своїх обов’язків. Бажаємо їм успіху у роботі та сили до нових звершень, сподіваємось і вони, і депутатський склад  виправдають надію виборців.

З місця події Леся Голояд

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: