Гарбуз – це просто знахідка для тих, хто хоче і поласувати смакотою, і збагатити свій організм вітамінами. У ньому містяться каротин, вітаміни С, В1, В2, В5, В6, Е, РР, у тому числі рідкісні вітаміни: Т – сприяє прискоренню обмінних процесів в організмі; К – необхідний для згортання крові), жири, білки, вуглеводи, целюлоза, пектинові речовини, мінерали, у тому числі калій, кальцій, магній, залізо, фосфор, мідь, кобальт.

 



Радять їсти цей овоч людям з порушенням діяльності серцево-судинної  системи, оскільки у ньому  достатньо калію, що поліпшує роботу серця, зміцнює судини. Вітаміни С і В виводять  з організму сіль, а це запобігає підвищенню артеріального тиску. Рекомендують вживати  гарбуз при гіпертонії. Пектин, що міститься гарбузі виводить холестерин. Гарбузовий сік рятує від безсоння, нервових розладів, ниркової недостатності, а також допомагає при  запаленні сечовидільної системи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Штурмовик
16:14, 24 Листопада, 2024

Із «Богданою» — безпечніше: в артилеристів українська зброя

ТОП новини тернопільщини: