Гарбуз – це просто знахідка для тих, хто хоче і поласувати смакотою, і збагатити свій організм вітамінами. У ньому містяться каротин, вітаміни С, В1, В2, В5, В6, Е, РР, у тому числі рідкісні вітаміни: Т – сприяє прискоренню обмінних процесів в організмі; К – необхідний для згортання крові), жири, білки, вуглеводи, целюлоза, пектинові речовини, мінерали, у тому числі калій, кальцій, магній, залізо, фосфор, мідь, кобальт.
Перегляньте також:
- «Контінентал» допоміг облаштувати спортивний та дитячі майданчики в Оришківцях
- Графік включення електрики на Тернопільщині: світло буде по 4-6 год
Радять їсти цей овоч людям з порушенням діяльності серцево-судинної системи, оскільки у ньому достатньо калію, що поліпшує роботу серця, зміцнює судини. Вітаміни С і В виводять з організму сіль, а це запобігає підвищенню артеріального тиску. Рекомендують вживати гарбуз при гіпертонії. Пектин, що міститься гарбузі виводить холестерин. Гарбузовий сік рятує від безсоння, нервових розладів, ниркової недостатності, а також допомагає при запаленні сечовидільної системи.