Форум “Український Інвестиційний Діалог – 2015” – шлях до економічного процвітання (ФОТО)

Опубліковано:
31 Грудня, 2014

29 грудня відбулась запланована зустріч керівника регіонального представництва Міжнародної торгової палати ІСС Ukraine, члена оргкомітету Тараса Демкури та співорганізатора і PR-директора Міжнародного інвестиційно-комунікаційного проекту «Український Інвестиційний Діалог» Ганни Крисюк в офісі представництва.


Український Інвестиційний Діалог – це унікальний міжнародний проект, який проходитиме під патронатом Президента України, прем’єр-міністра та очільників вищих гілок влади і представляє собою комунікаційний майданчик для великого та малого бізнесу, інвесторів, представників владних структур, громадськості та ЗМІ із України, Європи та СНД. У 2015 році проект об’єднає серію заходів та медіа-програм. Учасниками міжнародного проекту «Український інвестиційний діалог» стануть представники вищої ланки державної влади, представники української та іноземної бізнес-еліти, лідери професійних організацій, а також провідні експерти та аналітики фінансового ринку.

 

В рамках проекту заплановано шість міжнародних інвестиційних форумів з пріоритетних галузей економіки та конференції щодо інвестиційної привабливості регіонів в областях України за участі висококваліфікованих іноземних експертів. Форум об’єднає на одному майданчику масштабну конференцію, b2b виставку, презентації інвестиційних бізнес-проектіві  networking-зону для переговорів. Додатково буде можливість дистанційної участі в режимі відео конференції для іноземних гостей. Заходи проекту будуть висвітлені на провідних ділових медіа-майданчиках країни та світу.

 

Вже на березень 2015 року заплановано форум у Києві з залученням провідних спеціалістів не лише з України, а й з Європи та за підтримки української діаспори у світі. До того часу у Тернополі має бути сформований організаційний комітет та відбутись місцевий форум з визначення пріоритетів та гідного представлення Тернопільщини в Києві.


Презентація проекту «Український Інвестиційний Діалог» відбулась на місцевих каналах телебачення ТТБ у програмі «Тема дня» та ТВ4. 

 

 

Досягти успіху можливо лише за умови взаєморозуміння та ефективного використання усіх ресурсів бізнесу, влади та громадськості – до такого висновку прийшли учасники зустрічі.


Саме тому рамки зустрічі були розширені і до обговорення долучились представники різних гілок влади, бізнесу та громадськості. Тарас Демкура та Ганна Крисюк зустрілись з головою Тернопільської обласної ради Василем Петровичем Хомінцем та керуючим справами виконавчого апарату обласної ради Ігорем Дулебою. Ознайомившись з пропозицією організаторів щодо проведення місцевого форуму, Василь Петрович запропонував провести його на базі вищих учбових закладів Тернополя. Такий підхід дасть можливість використати потужну науково-практичну базу та залучити до роботи провідних фахівців і талановиту студентську молодь, які вже зараз працюють над багатьма гідними уваги проектами в ключових галузях.


До обговорення можливих форм співпраці долучився заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра. Представники оргкомітету Міжнародного інвестиційно-комунікаційного проекту звернулися до заступника голови облдержадміністрації з пропозицією залучити активних людей, які б підготували інвестиційні проекти у сферах енергетики, АПК, будівництва, торгівлі та рітейлу, ІТ-технологій. Вони будуть представлені  у рамках форумів.

 


 

Участь у проекті відкриває нові можливості для Тернопільщини, переконаний Тарас Демкура. Адже міжнародний проект стане першим комунікаційним майданчиком, який забезпечить вирішення найбільш актуальних проблем та впровадження необхідних реформ інвестиційної діяльності за допомогою живого діалогу між представниками влади, внутрішніх і зовнішніх інвесторів, бізнесу, некомерційних організацій та міжнародних експертів.


Зі свого боку, заступник голови ОДА зауважив, що насамперед  для Тернопільщини є актуальною тема енергозбереження. Сфера потребує значних інвестицій, а такий захід – це реальна можливість представити потенціал області у галузі енергетики і залучити інвесторів. Леонід Олексійович висловив сподівання, що Тернопільщина запропонує цікаві інвестиційні проекти, як у сфері енергозбереження, так і в інших галузях, і їх належно оцінять інвестори.


Окрім зустрічі з представниками обласної ради та адміністрації, до розмови долучився і представник місцевої влади, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Іван Хімейчук.


 

 

В розмові Іван Сергійович зазначив, що міська влада зацікавлена в такій співпраці і повністю підтримує ініціативу організаторів, оскільки попередні зусилля з організації подібних зустрічей, круглих столів та форумів були малоефективними. Результатом повинна стати реальна справа і серйозний підхід до вирішення питань. Запланований форум знайде повну і всебічну підтримку. Зі сторони міської ради вже багато зроблено у цьому напрямку і вже завойовано квоту довіри. Навіть незначні інвестиції знайшли підтримку в місті, і головним завданням було не лише їх залучити, а й втримати, – наголосив Іван Хімейчук.


Після зустрічей з представниками влади, до офісу представництва запросили науковців та фахівців, які вже працювали і працюють з реальними проектами. На запрошення відгукнулись викладачі Тернопільського національного технічного університету Григорій Петрович Химич, який представляє «Науковий парк» та доктор економічних наук, професор Богдан Миколайович Андрушків з пропозиціями «Фонду неординарних ідей».

 

 

До розмови також долучився начальник управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва ОДА Руслан Васильович Кулик. Практики мали змогу поспілкуватись та обговорити ті проблеми, які стоять на перешкоді реалізації проектів, в тому числі із залученням інвестицій. Позитивним моментом зустрічі була згода на співпрацю, яка дасть належний результат лише за умови використання досвіду та впровадження нових механізмів та важелів керування, розуміння та підтримки з боку влади і як результат – залучення інвестицій для відродження економіки краю.


Під час зустрічі за участю партнера Консалтингової  компанії «Капітал» Романа Суслова обговорювались питання тісної співпраці та максимальної інформованості, заради досягнення цілі – відродження економіки Тернопільщини, використання її економічного та інвестиційного потенціалу.

 


 

Підсумовуючи результати зустрічей, керівник представництва ІСС Ukraine Тарас Демкура запропонував попрацювати спільно, і докласти максимум зусиль, щоб дати можливість усім бажаючим репрезентувати себе, підготувати реальні проекти та гідно представити Тернопільщину на всеукраїнському та міжнародному рівні. Вже на початку січня буде створено місцевий організаційний комітет, який визначить пріоритети діяльності. До оргкомітету «Українського Інвестиційного Діалогу» залучено народного депутата України Степана Барну. Запрошуємо усіх не байдужих до співпраці. Спільними зусиллями ми зможемо допомогти підняти економічний рівень області на гідний рівень, вселити людям оптимізм в цей нелегкий для держави час та забезпечити майбутнє нашим дітям та онукам.


З пропозиціями та побажаннями звертайтесь до офісу Тернопільського представництва Міжнародної торгової палати ІСС Ukraine за адресою: м. Тернопіль, вул. Й. Сліпого, 7 (ТВЦ «Атріум», 5 пов.), тел. 050 377 3721, е-mail: icc-ternopil@ukr.net

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #зустріч, #ІСС, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: