Фестиваль української книжності "На білому коні" відбувся на Шумщині

Опубліковано:
22 Лютого, 2016 о 09:23

Після нетривалої перерви на Шумщині відродився започаткований ще 2006 року фестиваль української книжності “На білому коні”. В Тилявці, де пройшли дитячі та юнацькі роки великого українського прозаїка Уласа Самчука, а нині діє музей письменника, відбулося урочисте відкриття фестивалю, приуроченого до дня народження Самчука та конференція молодих дослідників його творчості.

 



У Шумському районному будинку культури бажаючі могли оглянути виставку художнього фото Віктора Смоляка «Земля, що натхнення дала Самчуку (Тилявка і околиці в пейзажному фото)», придбати книги присутніх на фестивалі письменників та взяти участь в урочистій академії “На білому коні”, де виступили письменники Тернопільщини та мистецькі колективи Шумщини, а також нагородили лауреатів конкурсу творчої молоді «Самчукова криниця».

 

Кульмінацією фестивалю стало вручення літературної премії імені Уласа Самчука.Цьогоріч вона змінила статус: з обласної стала всеукраїнською. Першим лауреатом всеукраїнського масштабу став Петро Кралюк за збірку історичної прози. А вручив йому диплом та медаль лауреата голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

 

 

Найцікавіші миті фестивалю відображені на світлинах згаданого вище Віктора Смоляка.

 

Сергій Синюк
спеціально для ТеНьюз

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: