Епопея з комунальною аптекою №78 може затягнутись на роки

Опубліковано:
10 Жовтня, 2015 о 21:23

Влада і громада досі не можуть дійти спільної згоди у питанні діяльності комунальної аптеки №78. Нещодавно депутатська комісія з питань охорони здоров’я розглянула питання про призначення нового керівника закладу.

 



Та після довгих обговорень з’ясувалося, що зробити цього депутати не можуть, тому що справа стосовно попереднього очільника закладу перебуває у суді, а отже, всі подальші кадрові рішення не мають сенсу. Як довго триватиме розгляд, не відомо. Колектив аптеки вважає, що це питання може затягнутися на роки.

 

Нагадаємо, комунальна аптека №78 заснована в 1959 році й знаходиться в самому серці Тернополі, на вул. Руській, навпроти центрального універмагу. Неодноразово колектив аптеки виступав із заявами, що влада робить цілеспрямовані та системні кроки для знищення закладу. Мовляв, таким чином чиновники хочуть вивільнити, а згодом привласнити ласе приміщення.

 

Апогеєм скандалу стало призначення на посаду завідуючої аптеки 24-річної Ольги Жерухи.  У липні 2015 року, поки в.о. директора підприємства-завідувача аптеки Чехович М.З. знаходилась у відпустці, перший заступник голови Тернопільської обласної ради Тарашевський С.О. ініціював її звільнення. Він підписав відповідне розпорядження від імені голови Тернопільської обласної ради під час його одноденного відрядження. Втім таке рішення приймається не одноосібно. Необхідно, аби кандидатуру підтримала депутатська комісія та затвердила сесія обласної ради.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зухвалий грабіж банківських документів високопоставленим чиновником (Фото, Відео)

 

 

Нещодавно відбулося засідання комісії з питань охорони здоров’я. Одним із питань було визначення кандидатури на посаду завідуючого аптеки. Що цікаво, заявку на конкурс подала лише одна особа –  Демида Алла Вікторівна, яка з 2008 року працювала в аптеці №78 спершу на посаді аптекаря, зараз – провізора. Ознайомившись із пакетом документів, наданих учасником конкурсу, комісія дійшли висновку, що дана кандидатура відповідає кваліфікаційним вимогам. Мовляв, є необхідна освіта, досвід роботи і підтримка колективу.

 

Та задуматися над питанням призначення даної кандидатури депутатів змусила репліка Сергія Тарашевського, який виявив бажання бути присутнім на розгляді цього питання. Так він зауважив, що, по-перше, Алла Демида є власником двох приватних аптек, одна з яких знаходиться в комунальному приміщенні.

 

По-друге, дана особа має родинні стосунки з працівниками обласної ради. А по-третє, пан Тарашевський закинув молодій працівниці, що вона у свій час працювала в одній із комунальних аптек міста, яка доведена до банкрутства, і залишила по собі понад сотню тисяч гривень боргу. Хоча і представники комісії зауважили, що жінка прямого відношення до цього не має, заступник голови облради підкреслив, що вона була учасником процесу. Мотиви такої критики пана Тарашевського очевидні, адже наразі заклад очолює його протеже, змінювати яке йому не хочеться.

 

Підтримати молоду працівницю прийшла частина колективу, але протилежну та доволі категоричну позицію зайняла рада засновників «Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання». Останні заявили, що наразі позов щодо звільнення Чехович М.З. перебуває на розгляді у суді, а отже, розглядати питання щодо призначення нового керівника немає змісту. Мовляв, якщо суд поновить попереднього керівника на посаді, то як тоді бути з новопризначеним? Та й у цілому кандидатура 30-річної працівниці раду засновників не влаштовує.

 

Найгірше те, що рада засновників не має одностайної позиції з колективом аптеки. Останній виступає за призначення нового керівника. Працівники стверджують, що Алла Демида добре зарекомендувала себе в колективі. Натомість судові розгляди можуть затягнутися на роки. Виходить, весь цей час заклад буде без керівника, а це створює чимало незручностей і загалом паралізує роботу підприємства.

 

Вислухавши аргументи сторін, депутатська комісія вирішила не приймати жодного рішення, поки суд не скаже останнього слова. Мовляв, призначати нового керівника, поки до кінця не звільнили попереднього, немає сенсу.

 

Зоряна Гарасимів

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: