Електронні злодії нахабніють: на Тернопільщині чергова крадіжка

Опубліковано:
12 Лютого, 2016 о 15:54

Майже 5 тисяч гривень зникло з банківської картки жительки Бережанського району після того, як вона виставила оголошення про продаж весільної сукні на на сайті olx.ua. З необережності жінка назвала майбутньому покупцеві не лише номер власної картки «ПриватБанку», а й код, який пришов їй на мобільний телефон – шахрай запевний, що це нібито необхідно для переказу каштів. Чоловік скористався можливістю безконтактного зняття готівки за допомогою номера мобільного, до якого прив’язана картка. З неї зникло 4 800 гривень.

 



Схожі випадки останнім часом трапляються часто. Майже щодня до працівників правоохоронних органів надходять звернення від ошуканих жителів області, які продають або купують товар через всесвітню мережу. До прикладу, така ж неприємність нещодавно спіткала 40-річного жителя Тернопільського району, який розмістив у мережі оголошення про продаж електроінструментів. Після «перемовин» з потенційним покупцем в результаті виявилося, що з рахунку чоловіка зникло 16 тисяч гривень. Від інтернет-шахраїв потерпіла і 30-річна жителька обласного центру. Жінка через сайт оголошень «OLX» замовила дитячий зволожувач. Перерахувала на рахунок продавця 250 гривень, а товар  так і не надійшов.

 

І правоохоронці, і працівники банку вже вкотре застерігають, що не можна називати ані пін-кодів, ані одноразових паролів, які приходять на мобільний, стороннім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банківських установ. Якщо товар знаходиться в іншому місті, користуйтеся доставкою з можливістю оплати після отримання  замовлення. Якщо торгуєте в інтернет-мережі, подбайте про окрему картку для розрахунків. У жодному разі не розголошуйте банківські реквізити своїх карток. Обов’язкового встановіть ліміт на зняття коштів та використовуйте послугу смс-повідомлень. Це допоможе вам контролювати рух коштів на рахунку.  Не розголошуйте реквізити своїх карток: термін дії картки та CVV-код (тобто три цифри зі зворотного боку картки). А для торгівлі використовуйте інший, не прив’язаний до банківської картки номер телефону.

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: