Експерти не вбачають в "Самопомочі" серйозного гравця на рівні області?

Опубліковано:
18 Жовтня, 2015 о 18:23

Об’єднання “Самопоміч” взагалі не згадується в матеріалі “Хто прийшов на місце “смотрящих”, де йдеться про політичні “розклади” в Тернопільській області напередодні місцевих виборів.

Головною дійовою особою визначено голову ОДА, порошенківця Степана Барну. Йому в заслуги ставляться всі дії, де він політично переграє свободівців у, фактично, їхній області.



Нагадаємо, що головним свободівським гаслом у 2009 році на позачергових виборах до обласної ради стало “Перемоги почнуться з Тернополя”. І впродовж декількох років, саме свободівці були партією влади на Тернопіллі. Однак, саме з Тернополя і почалися їхні поразки, коли нардеп О.Кайда не зумів відстояти мандат та посів третє місце, поступившись висуванцю від “Самопомочі” Тарасу Пастуху.

Однак, навіть присутність народного депутата, на думку експертів, не дає шансів “Самопомочі” стати гравцем на політичній карті Тернопільщини.

В актив Степана Барни аналітики записали антисвободівську кадрову політику, успіх на парламентських виборах, коли всі заявлені кандидати з орбіти Барни отримали мандати, залагодження конфліктів у власній команді.

Натомість, свободівцям пророкують виключно опозиційну нішу, за результатами місцевих виборів, а головну надію на втримання партії Тягнибока на плаву покладають на мера Тернополя Надала. Той, хоч і отримує свою порцію критики, але своїм рейтингом дозволяє свободівцям обласного центру бути впевненішими. За відсутності реальних конкурентів “може вийти і так, що Сергію Надалу вдасться знову виграти вибори, після чого почнеться його тихий дрейф від “Свободи”, – зазначають експерти.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: