Екологічні місії на порятунок створіння

Опубліковано:
14 Жовтня, 2014 о 09:51

В Бережанах, що на Тернопільщинні, були проведені «Екологічні місії для порятунку створіння», які у цей час проводяться референтами Екобюро УГКЦ від Львова аж до Харкова.

 



Розпочались екомісії Святою Літургією у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, де вірні, предстаники влади, сестри Служебниці, представники громадських огранізацій, студенти та духовенство молились за Божу поміч та Боже світло для розв’язання існуючих екологічних проблем в Україні та світі. Очолив Божественну Літургію та розповів про мету екологічних місій референт з питань екології у Тернопільсько-Зборівській архієпархії о. Василь Шафран. Усі присутні, понад 250 осіб, були вражені діями церкви і під час діалогу поставили низку запитань різного роду, відповіді на які можна знайти у різних інформаційних джерелах та у книжечці від Екобюро нашої Церкви «Екологічний дороговказ». Декілька цих примірників було подаровано для парохіяльної, міської, монастирської, а згодом і для шкільної бібліотек.


Після відкритого діалогу вірні приходили ще приватно, висловлювали своє вдоволення від почутого та запрошували приїжджати до них знову. Зокрема, поступило запрошення від спілки молодіжних організацій міста Бережан, які домовились про майбутню співпрацю та спільні екологічні проекти.


Наступним пунктом Екологічної місії була зустріч із місцевою владою та меценатами, які також ознайомились із екологічною діяльністю УГКЦ та висловили свою щиру підтримку й готовність співпрацювати у цьому напрямку. Існуючі екологічні проблеми в Україні стали причиною низької екологічної освіченості та свідомості наших громадян. Тому, сьогодні є дуже портрібно, щоб Церква, школа та просвітницькі організації наповнили цей екологічний вакуум знань у нашому народі.


Третьою точкою проведення екомісій стала школа №1, де були присутні учні 9-11 класів та вчителі. Насамперед їх ознайомили із екологічною діяльністю УГКЦ та із метою екомісій. Учням була запропонована мультимедійна презентація чудесних краєвидів нашої країни та цілого світу. Це була духовна медитація, яка проходила у супроводі відповідної музики та мала терапевтичну ціль – пробудити у молоді глибокі відчуття краси до всього того, що сотворив Господь.


 

Після короткої паузи учням показали протилежні за змістом краєвиди, де Богом створена краса різних куточків Землі та України була знищена і спотворена людиною.

Учні відразу відчули різкий контраст і ділились своїми враженнями від побаченого.


Особливо вдячними за проведення екомісій у школі були вчителі біології, які вбачали у таких заходах Церкви підтвердження своїх слів, сказаних на уроках із біології та для стійкого розвитку. «Священики – висловлювались вчителі – своїм авторитетом мають більшу можливість надихнути учнів до правильного ставлення до природи».


Завершились екомісії у школі спільною молитвою до Бога Творця. На згадку про цей захід учням та вителям були роздані книжкові закладки від Екобюро нашої церкви, а для шкільної бібліотеки були подаровані «Екологічні дороговкази».

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: