Двох ув’язнених бойовики розірвали, прив’язавши до БТРів

Опубліковано:
17 Листопада, 2014 о 21:07

На Донбасі двох довічно ув’язнених “замовили” родичі жертв. Терористи їх  звільнили, вивезли, прив’язали до БТРів і розірвали на шматки,   повідомив екс-начальник Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький в інтерв’ю ДеПо, повідомляють  Патріоти  України.

 



“Це поодинокі випадки. Частіше бандити, контролюючі територію, звільняють своїх знайомих і друзів. Іноді звільняють засуджених на довічне: приїжджають і, погрожуючи персоналу зброєю, забирають потрібних їм людей. Є оперативна інформація, що двох довічно ув’язнених «замовили» родичі жертв. Бойовики їх звільнили, вивезли, прив’язали до БТРів і розірвали на шматки “, – сказав Старенький.

 

За його словами,  наразі під  контролем  терористів  перебувають 14 колоній і СІЗО в Донецькій області та 14 – у Луганській. Тоді як усього в Донецькій області 20 колоній і СІЗО, в Луганській, після того як Червонопартизанська була зруйнована, залишилося 16.

 

“І це дуже тривожний знак, тому що у «ДНР» та «ЛНР» з’являється все більше атрибутів влади. У них є вже своя міліція, суди, тепер – тюрми. А держава починає своє існування, коли в ній з’являється в’язниця”, – сказав Старенький.

 

Він повідомив, що Україна постачає в колонії, підконтрольні бойовикам, продукти. “Начальник колонії, поставлений «ДНР»,  дзвонить: «У мене те-то і те-то закінчилося, давайте, везіть». Пенітенціарна служба споряджає  автомобіль, на кордоні території, підконтрольній силам АТО, бойовики або змінюють водія, або перевантажують продукти і відвозять. Але куди все це йде, перевірити ніхто не може. за повідомленням родичів засуджених, ситуація з харчуванням плачевна. у кількох колоніях досі сидять люди, звільнені в травні за амністією. Терористи не рахуються з українськими законами, більше того, вони вже наповнюють СІЗО і колонії «засудженими ім’ям «ДНР», – повідомив Старенький.

 

За його інформацією,  затриманих бойовики  використовують як робочу силу – для розчищення завалів, збору і захоронення трупів. Що стосується персоналу в’язниць і колоній, Старенький зазначив, що багато звільнилися і поїхали, багато хто перейшов на сторону “ЛНР” і “ДНР” і отримують зарплату від них. “Думаю, що тих, хто за Україну, у колоніях вже не залишилося”, – сказав він.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: