Понад тридцять тонн благодійної допомоги відправили на передову волонтери громадської організації «Схід та Захід єдині». Майже половину вантажу для військових допомогли зібрати мешканці села Озерна та сусідніх населених пунктів Зборівщини.

 



Координатор волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» на Тернопільщині і в західному регіоні країни Василь Конько запевняє, що така співпраця із жителями з районів у них вперше. Адже протягом підготовки до попередніх одинадцяти рейдів у зону АТО волонтери просили підтримки здебільшого в заможних людей, відомих підприємців. Проте виявилося, що пересічні краяни-патріоти не менш щедрі — майже за місяць у тимчасовому складі, що розмістився у приміщенні Озернянської сільради, небайдужі зібрали сімнадцять тонн найнеобхіднішого. Зокрема, поділилися із солдатами новим врожаєм: картоплею, буряком, морквою, цибулею. А місцевий житель Петро Христинич передав на схід кількасот кілограмів свіжого хліба зі своєї пекарні.

 

mb 039

— Новий досвід виявився вдалим. Я й не сподівався, що люди настільки активно об’єднаються, — констатує пан Василь. І зазначає: таку практику волонтери впроваджуватимуть і надалі. Так, представники організації вже відвідали багато сіл та районних центрів, виступили в церквах та перед громадами із проханням підтримки військових. Таким чином прагнемо долучити до спільної справи якомога більше небайдужих українців.

 

Житель Озерної, військовий пенсіонер Ярослав Брилінський — один із таких активістів, ініціатор вищезазначеного збору. Чоловік надіється, що разом із односельцями ще не раз відрядять військовим на схід смачні передачі. І щиро дякує всім, хто підтримав наших хлопців.
— Хай військовим допомагає Бог, а ми тут, вдома, зробимо для них усе, що від нас залежить, — підсумовує доброчинець.

 

mb 025

Відправляти вантаж у зону АТО допомагали навіть старшокласники Озернянської школи. Інакше й бути не могло, зазначає директор навчального закладу Лариса Корнак, адже учні ніколи не залишалися осторонь війни в Україні. Допомагали солдатам як не грішми, зібраними за колядки, домашньою випічкою, рукотворними оберегами, то духовно.

 

— Після першого уроку наші школярі моляться на вервичці, аби захисники, що перебувають на сході, поверталися живими й здоровими, — розповідає Лариса Григорівна. — Із нашого села їх пішло одинадцятеро. Серед них і випускниця нашого закладу, мама двох дітей, єдина жінка в районі, що зголосилася воювати добровольцем.

 

Кілька військових уже повернулися у рідну Озерну. Серед демобілізованих — і Володимир Шамро. Хлопець служив у батальйоні «Збруч», перебував у Гранітному. Зізнається, що отримувати передачі на фронті завжди було дуже приємно. Вони підносили бойовий дух і ставали своєрідним нагадуванням, що тебе не забули, про тебе пам’ятають.

 

mb 019

 

За кілька днів такі ж радісні емоції переживатимуть інші солдати, що зараз оберігають наш мир у зоні АТО. Із логістичного складу, що у Костянтинівці на Донеччині, волонтери організації «Схід та Захід єдині» розвозитимуть допомогу потребуючим військовослужбовцям на передовій: від Волновахи до Станиці Луганської.

 

На фото: на старті дванадцятий рейд; Василь Конько; допомога із нового врожаю; прес-секретар «Схід та Захід єдині» Ігор Крочак із маскувальним костюмом «Кікімора».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: