«Думаю, Сергій би нами пишався»: дружина полеглого Героя з Тернополя розпочала виробництво 100 FPV-дронів

Опубліковано:
8 Травня, 2024
«Думаю, Сергій би нами пишався»: дружина полеглого Героя з Тернополя розпочала виробництво 100 FPV-дронів
Волонтерка Ольга Данченко і захисник Сергій Коновал

Вони мріяли про мирне щасливе життя вдома, однак планам завадила війна. Волонтерка Ольга Данченко і захисник Сергій Коновал тільки нещодавно одружилися, та, на жаль, сімейне щастя тривало недовго. Командир другої стрілецької роти “Сталева сотня” Сергій Коновал із позивним “Норд” загинув 6 квітня поблизу Часового Яру на Донеччині. Разом з ним поліг його заступник Тарас Петришин. Для того, аби помститися ворогу за їх смерть, Ольга Коновал спільно із друзями вирішила розпочати виробництво 100 FPV-дронів. 

Насправді цим дуже горів Сергій і, аналізуючи все, що відбулося за 2 роки повномасштабної та 10 років війни, він говорив, що війну ми можемо виграти лише дронами. Тому це його ідея і ми організували виробництво FPV-дронів у Тернополі, – розповідає волонтерка, дружина загиблого Героя Сергія Коновала Ольга Коновал.

У команді Ольги Коновал близько семи людей, які виготовляють дрони. Зараз вони на етапі пошуку необхідних деталей і лише тоді зможуть розпочати виробництво безпілотників. Однак саме з отриманням усіх необхідних матеріалів є труднощі, каже волонтерка.

Навіть дещо ми виготовляємо самі завдяки 3D-принтеру. Те, що не можемо виготовити самі, то закупляємо і за кордоном, і в Україні. Вже десь 70% деталей куплено, а інше потрібно чекати з-за кордону, – каже волонтерка. 

Закупляти усі необхідні деталі вдається завдяки підтримці небайдужих. У своїх соцмережах Ольга Коновал відкрила збори “На помсту”, де усі охочі можуть задонатити.

Виготовляють FPV-дрони двох розмірів: восьмого та десятого.

8 розміру – це одноразові дрони. А от 10-ті мають дещо іншу функцію. У критичних ситуаціях він може працювати на доставку медикаментів, їжі, води. Відповідно він доставляє бійцям те, що необхідно, і повертається назад. Коли є ситуація, що хлопці в оточенні, то це дуже рятує, – зазначає Ольга Коновал. 

Як каже Ольга Коновал, любов до чоловіка додає їй сил та мотивації не зупинятися, а працювати й надалі на Перемогу.

Наші відносини були прикладом чистої любові та почуттів і незважаючи, що Сергія не стало, це почуття нікуди не зникло в мені. Я зранку прокидаюсь з великим відчуттям любові і засинаю з ним також. Просто є розуміння того, що він би пишався, – розповідає  дружина загиблого Героя Сергія Коновала.

Також дуже цінною для волонтерки є підтримка бійців.

Вони мені кожного дня дзвонять і кажуть: «Приїжджай». Вони захоплюються та вірять в мене. Щоранку питають, чи я вже поїла, і таким чином стараються замінити трішки ту увагу, яку приділяв мені Сергій. І це дуже сильно. Це просто інша сімʼя, – каже Ольга Коновал. 

Усі, хто хоче долучитися до збору “На помсту” можуть задонатити на банку у соцмережах Ольги Коновал. 

5375 4112 0515 9911 – картка Монобанку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Терен
Теги: #Дрони, #коновал
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: