“Думав про друзів більше, ніж про себе”: у Тернополі попрощалися із Героєм Миколою Погорілим

Опубліковано:
9 Вересня, 2024 о 09:20
У Тернополі попрощалися із Героєм Миколою Погорілим
У Тернополі попрощалися із Героєм Миколою Погорілим. Фото Суспільне

У Тернополі попрощалися зі старшим солдатом Миколою Погорілим, який загинув 4 вересня під час бойових дій у Курській області. Він був оператором самохідного артилерійського взводу.

Про це повідомив офіцер обласного територіального центру комплектування Федір Приступа.



Процесія з тілом захисника пройшла від Дому печалі до Микулинецького цвинтаря. Попрощатися з Миколою прийшли рідні, побратими та знайомі.

Микола Погорілий із юних років був активним членом тернопільського Пласту. Його друг Василь Кузик розповів, що ще в юнацькі роки Микола склав пластову присягу і присвятив своє життя захисту України.

Миколі було 39 років. Його батько також був військовим і загинув в Афганістані ще до народження сина. Микола закінчив Тернопільську школу № 21, а згодом здобув вищу освіту за фахом юриста. Він також працював у фінансовому управлінні Тернопільської ОДА, проте у 33 роки вирішив присвятити своє життя військовій справі.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії Микола знову вступив до лав Збройних сил України. Його побратим Олександр Тіунов розповів, що вони разом три роки воювали на Донбасі, виконуючи бойові завдання.

Микола загинув під час артилерійського обстрілу, отримавши смертельне поранення осколком. Його поховали на Алеї Героїв у Тернополі.

Скандал у Підгайцях: замість дорогої бруківки встановили дешеву

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Суспільне
Теги: #війна, #погорілий
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: