Відтепер влада та волонтери нарешті координуватимуть свою роботу разом. З ініціативи голова облдержадміністрації створено центр підтримки учасників АТО, керівником якого стала тернопільський волонтер Лілія Мусіхіна. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський під час семінару, присвяченого проблемам допомоги і підтримки учасників АТО і їхніх сімей.

 



Програма семінару включала і виступи психологів, які розповіли, як повинна проходити реабілітація військових та їхніх родин. Адже чимало їх стикаються із труднощами у стосунках. Психолог центру психологічної реабілітації «Крок назустріч» Світлана Ломовцева розповідає:

 

«Коли чоловік повертається з війни, спершу у сім’ї все добре, така собі ейфорія тиждень-другий. Труднощі починаються згодом. Жінкам потрібно розуміти своїх чоловіків, який повернулися із зони бойових дій. Не треба їх розпитувати – «А як тобі там було?», «Що ти там робив?» і тому подібне. Тому, що це дратує їх, повертає емоційно туди, де війна. Не варто жаліти чоловіка, «відгороджувати» його від домашніх клопотів. Треба, щоб чоловік увійшов у звичний сімейний режим. А жінка має дати йому усвідомити, що його цінують, що він – герой. Чоловікам же потрібно з розумінням ставитись до своїх «половинок», адже коли він воював, жінці довелось перебрати на себе чоловічі обов’язки».

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 190 тисяч гривень надійшло на благодійний рахунок воїнам

 

У центрі «Крок назустріч»  формують групи для дітей учасників АТО віком від 3 до 12 років. Із ними спілкуватимуться психологи, які організують цікаві тренінги та майстер-класи з арт-терапії. Охочих просять звертатися за адресою вулиця Над ставом, 6.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: